Požar Kincade je požgal 313 kvadratnih kilometrov ozemlja, uničil 167 hiš in 175 drugih objektov, vendar pa se je skoraj 200.000 ljudi, ki so jih preventivno evakuirali, v petek že lahko vrnilo na svoje domove. Vzrok požara še preiskujejo, sum pa je padel na opremo elektropodjetja Pacific Gas & Electric.

Gasilska uprava okrožja Contra Costa je v petek sporočila, da so padajoči daljnovodi zaradi vetra zanetili tri požare, ki so pred dnevi izbruhnili v predmestju San Francisca. Eden je uničil teniški klub. Omenjeno podjetje je skupaj s podobnim na jugu Kalifornije izvedlo več izklopov elektrike zaradi vetrov, vendar ni bilo povsem uspešno.

Southern California Edison je v petek sporočil, da je brez elektrike le še 1100 strank, potem ko jih je bilo v četrtek še 80.000. Požar Maria 80 kilometrov severozahodno od Los Angelesa se je razširil na 36 kvadratnih kilometrov in ogroža 2300 objektov, okoli 8000 ljudi pa so evakuirali.

Požar v Brentwoodu prav tako blizu Los Angelesa pa so uspeli obvladati. Uničil je osem hiš bogatašev, muzej J. Paul Getty pa je ostal nepoškodovan. Vzhodno od Los Angelesa v okrožju Ventura pa so že odprli predsedniško knjižnico Ronalda Reagana, ki so jo zaradi bližine požara zaprli v sredo.

Na severu Kalifornije, kjer divja požar Kincade, v vinogradih dela več tisoč nezakonitih priseljencev, ki so jih morale kalifornijske oblasti dodatno prepričevati k evakuaciji in naj si poiščejo pomoč v zavetiščih z obljubo, da zvezna imigracijska policija tam ne bo imela dostopa.