Drugo polovico prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi iz najboljšega izhodišča začenja Koper, ki bo gostil Krko. Koprčani so med tednom porabili veliko moči v slovenskem pokalu proti Aluminiju, proti kateremu so dosegli pirovo zmago, saj so Kidričani napredovali zaradi več golov v gosteh. Koper bo zdaj lahko vse moči usmeril v ubranitev prvega mesta, na katerem bo poskušal obdržati vsaj dve točki prednosti pred zasledovalci, nato pa se bo po potrebi še okrepil (na seznamu želja je najboljši strelec druge lige Lovre Čirjak iz Krškega s 14 goli) in opravil kakovostne priprave, da se vrne v prvo ligo.

Gorica je zapadla v krizo, saj je izgubila derbi z Nafto in le remizirala v Brežicah. Nov neuspeh v Beltincih bi bile že znak za alarm. Trener Borivoje Lučić še vedno mrzlično išče rešitev za neučinkovitost goriške zasedbe po selitvi Etiena Velikonje na Nizozemsko.

Pravo nasprotje Gorice je Nafta, ki je ujela zmagovito serijo in dobro formo potrdila z izločitvijo prvoligaša Rudarja v četrtfinalu slovenskega pokala, v katerem so Velenjčane nadigrali in premagali na obeh tekmah. Lendavčani gostujejo v Brežicah, kjer ekipa po prihodu trenerja Simona Sešlarja igra bolje in zbira točke. Za nameček Sešlar odlično pozna Lendavčane, saj je še pred nekaj meseci deloval v Nafti. Radomljani so bučno proslavili zgodovinski preboj v polfinale slovenskega pokala, a po treh zaporednih porazih v drugi ligi bo treba v boju za vrh začeti zmagovati. V nedeljo jih čaka zahtevna preizkušnja, saj k njim v goste prihaja lanski prvoligaš Krško.

2. SNL, 16. krog, danes ob 14. uri: Roltek Dob – Fužinar Vzajemci, Drava Dakinda Ptuj – Jadran Dekani, Koroška Dravograd – Brda, Beltinci – Klima Tratnjek, Brežice Terme Čatež – Nafta 1903, jutri ob 13. uri: Koper – Krka, ob 14. uri: Kalcer Radomlje – Krško, Vitanest Bilje – Rogaška.