Hokejisti Olimpije in Jesenic so v nadaljevanju alpske hokejske lige dosegli zmagi. Ljubljančani nadaljujejo zmagoviti niz, potem ko so v četrtek na domačem ledu s 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) premagali Fasso. Izjemen preobrat je uspel Jeseničanom, ki so bili na gostovanju po podaljšku s 5:4 (1:2, 1:2, 2:0, 1:0) boljši od mladega moštva Salzburga.

Novi vratar Jesenic

Gorenjci so na Solnograškem po 31 minutah zaostajali z 1:4. Edini gol je dotlej za Jesenice z igralcem več na ledu zabil Jaka Ankerst, ko je v 8. minuti izenačil na 1:1. Po zadetku Erika Svetine v 32. minuti so Jeseničani v zadnjo tretjino vstopili z dvema goloma zaostanka. Prednost Salzburga sta izničila Jaka Sodja v 47. minuti in Nik Grahut v 51. minuti. Jesenice so si priigrale podaljšek v petem od zadnjih šestih dvobojev, pred izvajanjem kazenskih strelov pa je zmagovalca odločil Blaž Tomaževič v 64. minuti. Jeseničani so se v Salzburgu predstavili z novo okrepitvijo, Francozom Antoinom Bonvalotom, ki je v vratih zbral 25 obramb. Gorenjci bodo danes ob 18. uri v domači dvorani gostili Asiago.

Nova zmaga Olimpije po zmagi na derbiju z Jesenicami proti Fassi ni bila vprašljiva. Za Ljubljančane je prvič zaigral povratnik Kristijan Čepon, ki je podpisal pogodbo do konca sezone. Prvi je mrežo Fasse ob koncu prve tretjine načel Anže Ropret, v 26. minuti pa je terensko premoč kronal Nik Simšič. Dve minuti kasneje je bil še drugič uspešen Ropret, tri minute pred koncem pa je končni rezultat postavil Mark Sever. Olimpija bo danes ob 19.30 gostovala v Vipitenu.

Znan reprezentančni seznam

Po današnjih tekmah slovenskih klubov v alpski ligi bo sledil reprezentančni premor, saj bo slovenska reprezentanca igrala na turnirju v Latviji. To bo prvi preizkus za Matjaža Kopitarja po vrnitvi na mesto selektorja Slovenije. Kopitar je prvi mandat zaključil leta 2015 po neuspehu na svetovnem prvenstvu skupine A na Švedskem. Njegov največji cilj letošnje sezone je vrnitev med elito – prvenstvo bo med prvomajskimi prazniki 2020 v Tivoliju. Prvi dvoboj bo Slovenija igrala v četrtek, 7. novembra (ob 20.30), proti Latviji, dan kasneje se bo ob 16.30 pomerila z Belorusi, v petek, 9. novembra (ob 14.30), pa bo igrala proti Franciji.

Matjaž Kopitar je včeraj določil reprezentančni seznam za turnir v Liepaji. Slovenija bo igrala v naslednji postavi: vratarji: Luka Gračnar, Gašper Krošelj, Matija Pintarič, branilci: Aljoša Crnovič, Mark Čepon, Blaž Gregorc, Aleksander Magovac, David Planko, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Luka Zorko, napadalci: Tadej Čimžar, Gašper Glavič, Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Luka Maver, Luka Kalan, Gregor Koblar, Gal Koren, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Rok Tičar, Blaž Tomaževič, Miha Zajc.