Pripornik, ki je v torek na Povšetovi poskušal zabosti pravosodnega policista, je po poročanju portala 24 ur paznike napadel še v celjskem zaporu, kamor so ga premestili v sredo. V Ljubljani je poskušal zabosti pravosodnega policista, tokrat pa je v svoji sobi pred vrata nastavil posteljo, stol in garderobno omaro, nato pa paznike, ki so se poskušali prebiti v sobo, obmetaval z razbitim steklom. Do kosov stekla je prišel tako, da je razbil steklo nadsvetlobe v stranišču. Ker pazniki niso mogli takoj do njega, je nasilni pripornik iztrgal še straniščno školjko in kotliček ter povzročil poplavo. Nato je poskušal iztrgati še električno vtičnico in tako elektrificirati vodo v sobi. Paznikom je pripornika uspelo pravočasno obvladati, po incidentu pa so ga namestili v posebno sobo.

Ker se tudi tam ni umiril, naj bi ga čez praznike premestili na forenzični oddelek mariborske psihiatrije. Tam je bil po naših informacijah že v preteklosti. Neuradno smo namreč izvedeli, da naj bi bil nasilni pripornik 41-letni Črnomaljec Niko Stariha, ki je priprt zaradi groženj, da bo pobil lokalne policiste in njihove družine, komandirju policijske postaje pa da bo odtrgal glavo. S pobojem družine naj bi grozil tudi sestri.

Gre za starega znanca policistov, ki je v preteklosti na črnomaljsko policijsko postajo že prišel s puško, ob drugi priložnosti pa je na postajo celo vrgel ročno bombo. Obravnavali so ga tudi zaradi drugih kaznivih dejanj z elementi nasilja in nasilja v družini. lp