"Štirje mrtvi in več ranjenih v streljanju v Orindi," je sporočila lokalna policija v kraju Orinda, ki leži približno 30 kilometrov od San Francisca. Do streljanja je prišlo okoli 23. ure po lokalnem času v hiši, najeti prek platforme Airbnb, poročajo tuje tiskovne agencije.

Trije ljudje pa so bili ubiti že v torek zvečer na neki zabavi ob noči čarovnic v Los Angelesu. Še devet jih je bilo ranjenih.

V četrtek popoldne je neznanec v Chicagu v prsi ustrelil sedemletno deklico, ki je bila oblečena v pikapolonico in je skupaj z očetom hodila od hiše do hiše. Deklico so v smrtni nevarnosti prepeljali v bolnišnico. V tem incidentu je bil v roko ustreljen še 31-letni moški, ki so ga prav tako oskrbeli v bolnišnici.

Policija v povezavi z dogodkom ni aretirala nikogar, niti nima opisa strelca.

V kanadskem Torontu pa je nek moški ponoči po lokalnem času na zabavi ob noči čarovnic zabodel najmanj šest ljudi. Dva od teh sta v smrtni nevarnosti, dva sta težje poškodovana, dva pa lažje, je navedla policija. Kasneje je v bolnišnico prišla še ena oseba, ki je dejala, da je bila ranjena na tej zabavi.

V povezavi z incidentom so prijeli mlajšega moškega, ki naj bi zabodel udeležence zabave. Njegov motiv še ni znan.