Apple je s 64,04 milijarde dolarjev prihodkov presegel pričakovanja Wall Streeta za več kot milijardo, čisti dobiček na delnico pa je s 3,03 dolarja prav tako presegel pričakovanja.

Apple med letošnjim oktobrom in decembrom, ki je prvo četrtletje tekočega poslovnega leta, pričakuje prihodke v višini med 85,5 do 89,5 milijarde dolarjev, kar je nad pričakovanji analitikov.

Delnice Appla so se do konca rednega dela sredinega borznega trgovanja malce pocenile, v podaljšanem trgovanju po objavi rezultatov pa podražile za 2,03 odstotka na 248,19 dolarja.

Glavni izvršni direktor Appla Tim Cook je zagotovil, da gre prodaja novih mobilnih telefonov iPhone 11 zelo dobro, med drugim menda tudi zato, ker so jim znižali ceno. Iphone 11 stane 700 dolarjev, kar je 50 dolarjev manj od predhodnika iPhone XR ob začetku njegove prodaje.

V minulem četrtletju je prodaja iPhonov navrgla 33,36 milijard dolarjev prihodkov, kar je manj kot v enakem četrtletju lani in pomeni že četrto zaporedno četrtletje padanja prodaje v primerjavi z enakim četrtletjem prejšnjega leta.

Apple je sredi leta znižal cene na Kitajskem in padanje prodaje se je v zadnjem četrtletju upočasnilo za 2,4 odstotka na 11,13 milijarde dolarjev. Trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, ki je trenutno v zatišju, pa ostaja velika neznanka tudi za Apple.

V zadnjem četrtletju svojega poslovnega leta je Apple naštel 450 milijonov naročnikov na svoje storitve, ki so mu navrgle 12,51 milijarde dolarjev prihodkov. Razni pripomočki, kot so Applove ure in podobno, pa so zagotovili 6,52 milijarde dolarjev prihodkov.