Ericova starša Tse Ping in Cheng Cheung Ling sta izvršna direktorja farmacevtske družbe Sino Biopharmaceutical in pred dnevi sta nanj prepisala petino podjetja.

Eric Tse je tako čez noč postal član vse številčnejšega kluba azijskih milijarderjev, vendar si očitno ne želi videti svojega imena na različnih lestvicah bogatašev. Iz družbe so namreč sporočili, da se na tovrstne lestvice ne želi uvrščati s svojim imenom, temveč skupaj z družino Tse Pinga, je poročala ameriška mreža CNN.

Izjava nakazuje, da se mladenič ne želi preveč izpostavljati, a njegov račun na Instagramu daje povsem drugačen vtis. Kot je razvidno z objavljenih fotografij, se je namreč že dolgo, preden je postal milijarder, družil s slavnimi in bogatimi.

Leta 2017 se je na Bulgarijevi zabavi v Benetkah fotografiral s slavnima manekenkama Bello Hadid in Lily Aldridge. Nekaj mesecev pozneje je objavil fotografijo, na kateri je s pevko Rihanno, pri čemer je pripisal: "Žuram s svojim idolom." Objavil je tudi fotografije z nekaterimi najbolj znanimi kitajskimi športniki, kot sta plavalec in dobitnik olimpijskega zlata Sun Yang in košarkarska legenda Yao Ming.

Njegov Instagram je poln objav s potepanj po svetu - deskanja na snegu na Japonskem, poleta s padalom nad tajsko obalo, plavanja z delfini na Bahamih. Srečuje se s političnimi voditelji in člani kraljevih družin, kot sta monaška princesa Charlene in bivša francoska prva dama Carla Bruni, tesne stike pa ima tudi s kitajskimi politiki.

To po poročanju CNN niti ni tako presenetljivo, saj je bil njegov oče v preteklosti član kitajske ljudske politične posvetovalne konference, ki je neke vrste zgornji dom kitajskega parlamenta.

Ob 70. obletnici ustanovitve Ljudske republike Kitajske 1. oktobra se je Eric Tse udeležil slovesnosti v Pekingu, na katere so lahko prišli samo povabljeni gostje.

Poleg deleža v podjetju je mladenič dobil tudi nov položaj izvršnega direktorja v izvršnem odboru družbe. Pred tem je bil generalni direktor severnoameriške podružnice zaposlitvene agencije Liepin, je še poročal CNN.