Bela hiša noč čarovnic obeležuje že več kot 60 let. Tradicijo sta začela predsednik Dwight Eisenhower in njegova soproga Mamie leta 1958, ko je slednja rezidenco ameriškega predsednika dala okrasiti z okostnjaki in izrezanimi bučami. Tradicijo je še obogatil predsednik Richard Nixon, ki je s soprogo Pat v Belo hišo povabil otroke iz bližnje okolice, tradicijo pa nadaljujeta tudi trenutna prva dama ZDA Melania Trump in njen soprog Donald.

Gre za lahkotni dogodek, ki je namenjen zabavi otrok, tekom letošnjega pa so na svoj račun prišli tudi zlobni jeziki z družbenih omrežij. Glasbeno spremljavo so za prireditev prispevali glasbeniki in glasbenice iz vrst ameriških zračnih sil, presenetili pa so z odločitvijo, da prihod predsednika in prve dame pospremijo z glasbeno podlago televizijske serije oziroma filmov Addamsovi (The Addams Family).

Družbena omrežja je pričakovano preplavil val smeha in primerjav zakoncev Trump z družinskimi člani družine Addams. Splet okoliščin je še toliko bolj zabaven, ker so nekateri družino Trump v preteklosti že primerjali z Addamsovimi, na youtubu pa najdemo tudi več videov, ki izpostavljajo primerjavo.

Spet drugi so bili presenečeni nad lahkomiselnostjo ameriške tajne službe, ki je v neposredno bližino predsednika spustila profesionalnega morilca. Med otroci je bil namreč eden oblečen v kostum Ezia Auditoreja, hašašina iz videoigre Asassin's creed.