Hoxhaj in Shkurti naj bi junija 2016 izsiljevala izolskega gostinca za plačilo namišljenega dolga in mu pri tem tudi grozila s smrtjo. Prvostopenjsko sodišče je sicer ocenilo, da ni bilo dovolj dokazov za očitano kaznivo dejanje, konkretneje izpoved domnevnega oškodovanca ni bila dovolj zanesljiva, da bi na lahko na njeni podlagi obtožena obsodili. Hoxhaj je sicer v priporu, saj ga je prvostopenjsko sodišče maja lani kot vodjo hudodelske združbe Kobra, ki se je ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog in s prevozi ilegalcev, obsodilo na devet let in 10 mesecev zapora.

Tožilstvo se je na sodbo pritožilo ter višjemu sodišču predlagalo razveljavitev sodbe in vrnitev v ponovno sojenje. Kot je v pritožbo navedlo tožilstvo, oškodovanec sicer ni bil "idealna priča", vendar je izpovedbo podal v šoku, v temelju pa so bile njegove navedbe vseskozi enake, poleg tega pa so jih po prepričanju tožilstva potrdili tudi materialni dokazi. Dogajanje so nenazadnje potrdile tudi priče, je v spisu navedlo tožilstvo. Pri tem je kot nesprejemljivo zavrnilo namigovanja, da bi se priča s svojo izpovedbo želela "rešiti" obtoženega Hoxhaja.

Hoxhajev zagovornik Branko Gvozdić je v pisnem odgovoru na pritožbo izrazil začudenje nad vztrajanjem tožilstva in nad tem, da ni zoper glavno pričo vložilo ovadbe zaradi krivega pričanja. Shkurtijev zagovornik Renato Dukič pa je na pritožbeni seji septembra letos podvomil v izpoved domnevnega oškodovanca glede tega, kako je prepoznal Shkurtija, sodišču pa predlagal, da pritožbo zavrne.