Načelnik hrvaške policije Nikola Milina je v ponedeljek v Zagrebu potrdil, da so sprejeli odstope treh vodilnih policistov. Premestili so jih na nižja delovna mesta, kar po njegovi oceni predstavlja enega najtežjih disciplinskih ukrepov. Ćelića so policisti ustavili na območju Zadra marca letos, ko je s svojim zasebnim avtomobilom kljub omejitvi 50 kilometrov na uro vozil več kot 160 kilometrov na uro.

Potem ko so zgodbo prejšnji teden objavili hrvaški mediji, je notranji policijski nadzor ugotovil, da policisti sploh niso sprožili postopka proti Ćeliću zaradi kršitev zakona o varnosti v cestnem prometu.

Ugotovili so tudi, da je podoben prekršek nekaj dni pred Ćelićem na območju Zadra storil tudi Car, ki je za 50 kilometrov na uro presegel omejitev hitrosti.

Milina je povedal, da so odstavili šefa prometne policije v Zadru in sprožili disciplinski postopek proti trem policistom zaradi neizpolnjevanja nalog, ker niso pravočasno sprožili postopkov proti storilcem prometnih prekrškov. Ovadba je namreč sledila šele potem, ko je bila zgodba o Ćeliću objavljena v medijih.

Načelnik hrvaške policije pa je zanikal ugibanja medijev, da je Ćelić skušal vplivati na policiste v Zadru, da bi "pozabili" na njegov prekršek in izbrisali video posnetek iz policijskega avtomobila, ki ga je ujel pri prehitri vožnji.