Stanovalci Rojčeve ulice oziroma Rojčeve ploščadi, predvsem tamkajšnje družine z mlajšimi otroki, so bili neprijetno presenečeni, ko so ugotovili, da je ljubljanska mestna občina (MOL) odstranila igrala na manjšem otroškem igrišču na ploščadi. Pretežno lesena igrala so bila resda dotrajana, a občani bi si želeli, da občina igral ne bi odstranila, temveč jih prenovila oziroma zamenjala z novimi. »Občina je odstranila otroško igrišče, namesto da bi ga obnovila, kljub temu da v okolici živi več tisoč občanov,« je razočaranje izrazil bralec Dnevnika.

Na občini so potrdili, da so igrala resda odstranili, novih pa ne nameravajo namestiti. »Rojčeva ploščad ni last MOL, temveč last etažnih lastnikov,« so kot razlog navedli na občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet. Ob tem so pojasnili, da so ploščad, pod katero so garaže, dokler so bila tam igrala, sicer interventno vzdrževali in poskušali z manjšimi posegi ohraniti možnost varne igre na precej starih igralih. »Skladno z veljavnimi standardi za varno igro otrok pa brez varnostne podlage ne moremo zagotoviti varne igre,« so zapisali na občini in dodali, da v tlake, ker zemljišče ni v lasti občine, ne morejo posegati.

Novega igrišča na ploščadi zato občina ne načrtuje. So pa stanovalce napotili na bližnje javno otroško igrišče, ki je urejeno v Rojčevi ulici in ga občina tudi vzdržuje. žir