Po več kot četrtletju ustvarjanja bo jutri v Stožicah končno nastopila legendarna zasedba Scooter. Prav tista, ki se v istoimenski veliki uspešnici How Much is the fish? že več kot dve desetletji sprašuje, »po koliko so ribe«. A na odru ne bodo edini. Organizatorji namreč napovedujejo eno večjih masovk plesne in pop scene, ki bo glasbe in plesa željne popeljala v nostalgijo ritmov 90. let in preloma tisočletja. Pravi praznik pop kulture bodo pripravili Dean On The Mike in Dr. Silvano DJ z originalno ekipo DeeJay Time ter kupom slovenskih glasbenih legend. Nastopili bodo Jan Plestenjak, Miran Rudan, Karma, Anja Rupel, 4Fun, Flirrt, Colonia, Mambo Kings, Dadi Daz… Ti so pred dvema desetletjema kraljevali na lestvicah, vsako leto okoli božiča napolnili Halo Tivoli in postavljali rekorde v prodaji albumov.

Nemška techno skupina Scooter je v Hamburgu nastala leta 1993. Karizmatični frontman Hans Peter Geerdes, na odru poznan kot HP Baxxter, si takrat niti misliti ni mogel, kakšen uspeh ga čaka – več kot 30 milijonov prodanih albumov in singlov, več kot 80 zlatih in platinastih nagrad po vsem svetu, več kot 500 tednov na seznamih najbolj poslušanih singlov ter 300 najbolj poslušanih albumov, s 23 nanizanimi top 10 hiti pa so se v zgodovino zapisali kot najuspešnejši nemški bend vseh časov. Kritiki ga s tem uspehom uvrščajo ob bok največjim imenom pop scene, Michaelu Jacksonu, Madonni, Rihanni in Depeche Mode.

Danes 55-letni Baxxter se je z glasbo začel ukvarjati že v šoli, prva mu je v roke kitaro potisnila babica in skupaj sta se učila nemških ljudskih pesmi. Z električno kitaro v rokah je v rosnih najstniških letih vstopil v prvi (šolski) band, pri 15 je v želji postati rokovski zvezdnih skoraj obesil šolo na klin. Kmalu so ga zasrbeli prsti po igranju klaviatur, a si jih ni mogel privoščiti, zato je s pomočjo časopisnega oglasa poiskal nekoga, ki jih je imel. »Do takrat še nikoli nisem imel mikrofona v rokah,« se je spominjal v nekem intervjuju. In rodil se je Scooter, skupina, ki ji je že leto po nastanku s Hyper Hyper uspel velik preboj. Sledile so uspešnice, kot že omenjena How Much Is The Fish, Maria, Friends, Fire, Move Your Ass, I'm Raving, Fuck The Millenium… »Pri skupini ne gre za didžeja in plesalca. Scooter je pravi rokenrol bend s tehno muziko,« se opisujejo. Da ne bo ostalo samo pri besede samohvale, bodo že jutri v praksi pokazali v Stožicah.