Oblak se je izkazal predvsem z obrambo po kotu Bilbaa pri rezultatu 0:0, ko je po dobri minuti igralnega časa z glavo poizkusil branilec Inigo Martinez. Kasneje je izstopala še obramba Raulu Garcii, tako da je bil Škofjeločan ob strelcih Saúlu Ñíguezu in Alvaru Morati prvo ime srečanja. Atletico je v Španiji trenutno četrti, zgolj točko zaostaja za trenutno vodilno Granado.

Slovenski vratar je vnovič pokazal, kako težko je z njim na čelu prebiti Atleticovo obrambo. Od tekme proti Juventusu v ligi prvakov, ko je prejel dva zadetka, namreč iz igre sploh ni bil premagan. Iz prostega strela ga je v tem obdobju premagal zgolj vezist Valencie Daniel Parejo.

S sobotno tekmo se je Oblak na klubski večni lestvici tekem brez prejetega zadetka izenačil z vratarjem Abelom Resino, poroča Marca. Oba jih imata sedaj ob svojem imenu pripisanih 65, a kar je bistveno, Oblaku je to uspelo po 163 odigranih tekmah, nekdanji španski vratar rojiblancosov pa je za to potreboval kar 243 tekem. Pri Marci so članek zaključili z besedami: »Številke ne lažejo, Jan Oblak je najboljši vratar na svetu.«