Trump je prišel na tekmo šele po prvi menjavi (inning), na ekranu pa so ga pokazali in razglasili šele po tretji menjavi, ko ekipa Washingtona običajno opravi pozdrav za vojaške veterane.

Ko se je na ekranu pokazala Trumpova loža, so se oglasili žvižgi in glasni izrazi neodobravanja. Na ekranu so nato prikazali veterane, kar je poželo aplavz. Tik pred začetkom 4. menjave, pa so se s tribun zaslišali vzkliki: »Zaprite ga, zaprite ga.« Televizija Fox v neposrednem prenosu incidenta ni pokazala, ampak je predvajala oglase.

Baseball je najbolj ameriški šport, ki za množice drugje, razen morda na Kubi, ni privlačen. Zgodovinska statistika kaže, da so vsi ameriški predsedniki od leta 1910 naprej zalučali ceremonialno prvo žogico na vsaj eni od tekem lige. Ali na otvoritvi sezone ali na tekmi vseh zvezd ali na eni od tekem finala, ki se igra na štiri zmage. Prvi je to storil William Taft, ki ni ravno slovel po vitkosti. Trump, ki se je večkrat hvalil, da je bil v mladosti tako dober, da bi lahko postal poklicni igralec baseballa, pa tega ni storil.

Houston Astros s tretjo zaporedno zmago do prednosti

Baseballisti Houston Astros so s 7:1 dobili peto tekmo world series, 115. velikega finala lige MLB proti Washington Nationals, in v dvoboju po treh zaporednih zmagah povedli s 3:2. Junak večera je bil kubanski novinec Yordan Alvarez, ki je leta 2016 prebegnil iz domovine v ZDA, in v drugi menjavi dosegel home run, nato se je v četrti menjavi izkazal še Portoričan Carlos Correa in skupaj sta z dvema home runoma poskrbela za vodstvo gostov s 4:0.

Mladi zvezdnik Washingtona Juan Soto je sicer v sedmi menjavi s solo home runom znižal zaostanek na 1:4, a je nato z enako mero vrnil Yuli Gurgel v osmi menjavi in popeljal Astros do 5:1. Končni izid je za goste zapečatil George Springer.

Šesta tekma bo po treh obračunih v prestolnici v torek spet v Teksasu. Domači Astros pa že lahko pridejo do drugega naslova prvaka v zadnjih treh sezonah. Morebitna sedma tekma bo prav tako v Houstonu.