Za nami je pet dni Ljubljanskega tedna mode. Zadnji večer je zaznamovala podelitev nagrad WOW, ki so jih podelili modnim oblikovalcem, ki so najbolj navdušili strokovno žirijo in občinstvo.

Na petkovo dopoldne in popoldne so se v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje odvijala modna predavanja v sklopu konference Sistem mode. Ena izmed predavateljic je bila tudi izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek, ki je udeležencem predstavila lokalne prakse organizacije dogodkov ter občinstvu razkrila skrivnosti dogajanja v zaodrju ljubljanskega tedna mode. Vzporedno je potekal tudi showroom, kjer so se kupci lahko srečali z oblikovalci kolekcij, ki so se predstavili na letošnjem LJFW, in pomerjali, naročali in kupovali kose prikazanih kolekcij.

Nagrado za najboljšo kolekcijo študentov Fakultete za dizajn je prejela Valentina Pixy Kolander. Nagrado Digi WOW, pri kateri je zmagovalca izbralo občinstvo na družbenih omrežjih, je romala v roke oblikovalca Damirja Rakovića, ki ustvarja znamko Ponorelli. Strokovna žirija je nagrado WOW International namenila oblikovalskemu tandemu Mateyaneira. Nagrada za najboljšo kolekcijo letošnje edicije LJFW pa je presenetila mlado oblikovalko Anjo Medle, ki se je na LJFW s kolekcijo samostojno predstavila prvič in očitno pustila vtis.