Trumpovi sicer hotela nimajo v lasti, ampak imajo 10-letno najemno pogodbo, ki bi jo sedaj radi prodali. Predsednikov sin Eric Trump, ki je izvršni podpredsednik Trumpove organizacije, je izjavil, da se ljudje toliko pritožujejo, kako služijo s tem hotelom, da ga bodo morda prodali.

Razkošni Trumpov hotel, ki je zgrajen v starem poslopju ameriške pošte, je bil odprt leta 2016, ko še ni bilo jasno, ali bo Trump postal predsednik.

Od Trumpove izvolitve naprej hotelske sobe polnijo lobisti, republikanci, tuje vlade in diplomati, ki želijo kakšno uslugo od Bele hiše. Nekateri celo najemajo sobe, v katerih potem nihče ne spi. Hotel z 253 sobami je imel lani 41 milijonov dolarjev prihodkov, kar je pol milijona več kot leta 2017.

Nameravana prodaja je seveda nemudoma sprožila kritike. "Nobenega razloga ni, da bodo lobisti in tuje vlade še naprej rinili v ta hotel, če Trump ne bo osvojil drugega mandata," je dejala strokovnjakinja za vladno etiko Kathleen Clark, ki meni, da želijo Trumpovi hotel prodati v pričakovanju poraza na volitvah, saj bo potem ustvarjal izgubo. Že sama prodaja naj bi tudi ustvarila ogromen konflikt interesov, saj bodo morebitni kupci v zameno za usluge od Trumpa ponudili zelo ugodno ceno.