Za najboljšimi ekipami druge lige Gorico, Koprom in Radomljami je bil minuli krog vse prej kot uspešen, saj so vse tri vknjižile poraz. Neuspeh proti Biljam (1:2) hujših posledic ni pustil pri Radomljanih, ki so se že v torek v pokalnem tekmovanju v gosteh pomerili s Celjani in iztržili ugodnih 1:1. Nogometaši trenerja Oskarja Drobneta bodo znova v pogonu že danes, ko jih čaka podobno zahteven obračun kot pred dnevi, saj gostujejo v Lendavi pri Nafti. Ta je v letošnji sezoni doma še neporažena, po pokalnem skalpu velenjskega Rudarja in vodilne ekipe druge lige Gorice v 14. krogu pa tudi v vse boljši formi. V lendavskem športnem parku se tako bržkone obeta zanimiv obračun, ki obljublja tudi veliko zadetkov, saj sta ekipi s 35 doseženimi goli napadalno najuspešnejši v tekmovanju.

Na papirju precej lažje delo od Radomelj bi morali imeti Goričani, ki gostujejo pri Brežicah. Posavci od začetka oktobra trenirajo pod taktirko novega stratega, saj je Vita Butorca na kopi zamenjal Simon Sešlar. Pod taktirko 45-letnika so Brežičani v preteklem krogu v gosteh presenetili Brda (1:0), se veselili komaj druge prvenstvene zmage v sezoni in se le odkrižali zadnjega mesta. Tega zdaj zaseda Dravograd, ki je zadnje točke zbral v 12. krogu, danes pa gosti Krko, ki s 24 točkami zaključuje prvo polovico prvenstvene razpredelnice. Novomeščani so neporaženi na zadnjih treh tekmah, na Koroškem pa bodo skušali prvič to sezono doseči dve zmagi v nizu.

2. SNL, 15. krog, včeraj: Koper – Jadran 4:0 (1:0, Baša 34, Jozinović 53, Đermanović 74, Cerovec 82), danes, ob 14. uri: Dravograd – Krka, Roltek Dob – Rogaška, Brežice Terme Čatež – Gorica, ob 15. uri: Bilje – Krško, ob 18. uri: Nafta – Radomlje, jutri, ob 14. uri: Drava – Fužinar, Beltinci – Brda.