Poraz, v katerem je ligaški cvet slovenskega nogometa, zbran v mariborskem klubu, porazila ekipa Tabora, sestavljena iz okorelih legionarjev srbsko-hrvaških korenin. Nič posebnega igralci, a dovolj dobri, da so prvakom dali lekcijo, po kateri je celo trener Darko Milanič moral priznati, da je bil nasprotnik boljši oziroma da se njegovi igralci niso znašli v agresivnih okoliščinah. Taisti Tabor v prvi tekmi tega kroga gostuje pri Triglavu, ki je v očitnem vzponu. V prvem letošnjem srečanju so Sežančani doma zmagali. V Kranju jih lahko pričakujemo prežeče na napako domačinov, od katerih pa tudi ne gre pričakovati brezglavosti. Kvote za stave na gole so razmeroma nizke, kar navaja, da bi bilo za kaj več treba staviti obratno. Recimo 1,95 na manj od 2,5 gola skupno, povsem smiselna pa se zdi tudi stava na ničlo za koeficient 3,40.

Na drugi tekmi Olimpija pričakuje doma Aluminij, ki je v prvi tekmi letos doma zmagal z minimalnih 1:0. Tokrat bržkone oba gol za spodobnih 1,75. Na tretji tekmi Maribor doma pričakuje Celje. Slednje je krog prej sicer premagalo Domžale, ki so si pa po prikazanem zaslužile vsaj remi. Kaj drugega od zmage si Maribor tokrat ne more privoščiti. Če ne drugega, Tavares še vedno zmore odigrati nekaj minut, hendikep na domačo zmago z več kot golom razlike je pa vabljiv (2,70).

Na prvi nedeljski tekmi Rudar gosti Muro. Huh! Še vedno trdim, da Rudar ni tako slab, kot kažejo rezultati. Njihov te čase ključen igralec Kobiljar je spodoben nogometaš, a ga pesti za nogometaša nenavadna slabost: premalo je sebičen. Težavna tekma za staviti. Stava na »oba gol« je vredna vsega 1,60, tako da bo za kaj več treba izrazito tvegati, med možnimi presenečenji pa bi se lahko zgodilo, da Rudar (začuda) zadene prvi, kar je vredno odličnih 2,18. In še zadnja tekma Domžale – Bravo. Po pokalni zmagi nad Muro so domačini izraziti favoriti. Tudi za zmago z več kot golom razlike, kar je vredno 2,40.