Na to vest se je javno odzval kar Đorđević sam in zavrnil pisanje beograjskega časopisa. Povedal je, da Riblja čorba ni odpovedala in ne bo odpovedala niti enega nastopa. V začetku decembra namreč nastopajo v Münchnu, pripravljajo regionalno turnejo, pa tudi turnejo po ZDA. Đorđević je prepričan, da je širjenje lažnih novic o njegovi bolezni in odpovedanih koncertih zlonamerno in da gre za poskus diskreditacije njihovega novega albuma Da tebe nije. Z govoricami o njegovi bolezni naj bi neznani vir želel vnesti dvom med promotorje, organizatorje in druge sodelavce skupine, s tem pa škodovati uspešnosti njihove turneje.

Pevec skupine je še dodal, da je prav tako zlonamerno namigovanje, da potrebuje denar. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so mu ponudili denarno pomoč, a je ne potrebuje. Kot dokaz, da ni bolan, je navedel še nekaj nedavnih nastopov in uspešno izpeljano poletno turnejo, v okviru katere so nastopili v več kot 25 krajih, tudi v Ljubljani in na Dunaju. »Riblja čorba je v odlični formi, igramo in pojemo bolje kot kadar koli,« je še dodal Đorđević.

Bora Čorba je sicer tarča številnih medijskih napadov, zadnji so najverjetneje posledica njegovega nastopa na mitingu Prihodnost Srbije aprila letos, s katerim je podprl srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Takrat so celo objavili njegovo lažno osmrtnico.