Pijana zapustila kraj trčenja

Nedelja zvečer. Skoraj prazna Celovška se svetlika v soju obcestnih luči. Gospa sede v avto in skuša zapustiti parkirišče, ko se ji, nič hudega sluteči, ob vzvratni vožnji na pot »postavi« za njo parkirano vozilo. Nedeljska spokojnost se razblini kot milni mehurček. Kaj storiti? Od vseh možnosti je gospa sprejela zelo zanimivo, čeprav v njenem stanju še kar logično odločitev. Presedla se je na sovoznikov sedež, sopotnik pa je s kraja odpeljal brezskrbno in ne meneč se za trčenje. Policija je dvojico kmalu našla in ugotovila, da sta oba za trikrat presegla dovoljeno mejo alkoholiziranosti. Se sprašujete, zakaj sta se potem sploh presedla, če sta bila oba pijana? Kavalirstvo očitno še obstaja. Pa četudi vodi v pridržanje.

Štora s pajkom razbila smarta

Voznikom dvigne pritisk že samo kazen redarstva zaradi nepravilnega parkiranja, odstranitev avta s pajkom pa dodatno požene kri po žilah. A kaj bo potem rekel lastnik smarta z Reke, ki sta mu ga očitno zelo nespretna delavca med neuspešnim nalaganjem na pajka razbila? Dvojica avta očitno ni najbolje pritrdila na jermene, saj je ta med dvigom zanihal, se zabil v tla in se ob tem poškodoval. Avto (in sebe) sta nekaj minut »mučila« še z dodatnimi poskusi dviga, nato pa obupala. Priče, ki so z grozo in s telefoni v rokah opazovale njun podvig v slogu animiranih »znalcev« A je to, so bile zgrožene nad štorastima delavcema, ki jima je uspelo avto obtolči po skoraj vseh straneh. Kdo bo plačal škodo, se še ne ve.

Preživel šest “atentatov”

Koliko plačanih morilcev potrebuješ, da ubijejo enega poslovneža? To je sedaj vprašanje. Sodišče v kraju na jugu Kitajske je zaradi poskusa umora iste osebe obsodilo na zapor šest moških. Pred šestimi leti je lokalni poslovnež Qin najel plačanega morilca, da pospravi njegovega kolega Weija, s katerim sta bila v pravnem sporu. Plačanec je v žep pospravil polovico od 250.000 evrov, z drugo polovico pa je za nalogo najel »podizvajalca«. Ta in še naslednji trije plačanci so uporabili isto formulo, dokler ni peti, Ling, sprejel ponudbe za 12.000 evrov. Šel je do tarče in mu povedal, da za tak drobiž ne misli moriti in da naj mu priskoči na pomoč. Skupaj sta prikazala njegovo smrt, fotografijo »trupla« pa poslala naročniku. Prevara in vse njene predzgodbe so kmalu prišle na plan. Šesterica bo v zaporu od sedem mesecev do pet let. Mediji ne poročajo, ali so se plačanci dela tako zelo otepali zaradi pomanjkanja krvoločnosti, lenobe ali prenizkega plačila. Ah, kam gre ta svet. Še na plačane morilce se ne moremo več zanesti.

Skrivalnice zaseženega denarja

Zagotovo se tudi vam zgodi, da zlasti v zaspanih jutranjih urah ne najdete ključev, ki se v najbolj neprimernih trenutkih »skrijejo«. Potem si lahko enostavno predstavljate grozo istrskih policistov, ko se je z njimi tako grdo in nesramno »poigral« denar. Za kakšne vsote gre, ne vemo, ker hrvaški mediji tega niso zabeležili, vemo pa, da so na vso moč iskali bankovce, v Pulju zasežene osumljencem kaznivega dejanja. Nekaj časa so celo mislili, da so bili tarča roparjev. A je notranja preiskava kmalu pokazala, da nekdo pač ni natančno upošteval postopka, denar pa so našli na policijski postaji. Šef postaje je napovedal, da bo nekdo napako drago plačal.

Lov na podivjano kravo

Nemška policija je z več patruljami in s helikopterjem, opremljenim s kamero za termično slikanje, ure dolgo lovila podivjano kravo, ki je najprej napadla svojega lastnika, razbila rastlinjak, potacala kamp, poškodovala policijski avto, nato pa divjala po bavarski vasici Sand am Main. Na pomoč so poklicali tudi prostovoljne gasilce. »Morda se res sliši smešno, a je bila zadeva zelo nevarna,« je bil resen policijski komandir. 600-kilogramska krava je skrbniku iz ograde pobegnila v družbi veliko mirnejše kolegice, a je slednjo kmetu uspelo lastnoročno uloviti. Policistom je po štirih urah napornega lova s helikopterjem uspelo žival stisniti v slepo ulico, kjer jo je veterinar uspaval. Kmet jo je kmalu odpeljal domov.