Na območju Kozine zaradi nezakonitega prevoza migrantov prijeli ukrajinska državljana

Kozina, 25. oktobra - Policisti so v sredo na obmejnem območju v bližini Kozine pri nezakonitem prehajanju meje zalotili dva državljana Ukrajine. Prvi je v kombiju prevažal pet državljanov Sirije, drugi pa je kombi spremljal z osebnim avtomobilom. Oba sta v priporu, državljani Sirije pa so v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom, so danes sporočili s PU Koper.

Patrulja policijske postaje Kozina je v sredo okoli 21. ure v Materiji ustavila voznika kombija slovenskih registrskih številk, ki ga je vozil 42-letni državljan Ukrajine. Prevažal je še pet državljanov Sirije, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način.

Skoraj istočasno pa je druga kozinska policijska patrulja malo naprej opazila, da je iz iste smeri kot kombi pripeljal še osebni avtomobil slovenskih registrskih številk. Vozilo so policisti ustavili v Kozini in ugotovili, da je za volanom 40-letni državljan Ukrajine, ki je sodeloval pri organiziranju prevoza migrantov.

Oba voznika so pridržali in privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Prijeti državljani Sirije so v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom, so še navedli na Policijski upravi (PU) Koper.