Tekaški program ljubljanskega maratona se že tradicionalno jutri začenja s teki otrok ter šolarjev iz osnovnih in srednjih šol. Sobotne prireditve se začnejo ob 11. uri z Lumpi tekom za predšolske otroke. Ob 12.30 bo tek učencev osnovnih šol s prilagojenim programom, ob 12.30 in 13.45 teka osnovnošolcev, ob 16. uri tek srednješolcev, nazadnje pa bo ob 17. uri še Fun tekom, ki je namenjen tistim, ki ne želijo teči, a bi bili radi del maratonskega dogajanja.

Vrhunec prireditve pa bo seveda v nedeljo, ko se bodo zvrstili teki na 10, 21 in 42 kilometrov. Štart teka na 10 kilometrov je ob 8.30 zjutraj, maratona pa ob 10.30. V nedeljo bo zato tudi največ cestnih zapor.

V nedeljo do 24. ure bo denimo zaprta večina cest ob startno-ciljnem prostoru, kot so Šubičeva ulica od Prešernove do Slovenske ceste, Kongresni trg in Slovenska cesta od Gosposvetske do Aškerčeve ceste, do 20. ure bo zaprta še Slovenska od Tivolske do Gosposvetske ceste. Od 10. do 14. ure v nedeljo ne bo prevozna Bleiweisova, od 5. do 16. ure pa tudi Aškerčeva cesta. Prav tako bodo v nedeljo od 8. do predvidoma 16. ure zaprte vse ceste, po katerih potekajo trase tekov na 10, 21 in 42 kilometrov, ter nekatere servisne ceste, kot so denimo Štukljeva ulica od križišča z Vojkovo cesto do Dunajske ceste, Bevkova cesta med Dunajsko in Slovenčevo ulico, južna servisna cesta med Slovenčevo in Dunajsko cesto, servisna cesta med Verovškovo in Slovenčevo ulico ter Majorja Lavriča ulica med Celovško in Vodnikovo. Voznikom v tem času prav tako ne bosta dostopna priključka z avtoceste oziroma obvoznice Bežigrad (iz obeh smeri) in Dravlje-Šiška (iz smeri Kosez).

Zaradi cestnih zapor bo v nedeljo na obvozu tudi dobršen del avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Od 10. do 16. ure bodo na primer omejeno vozili avtobusi številka 1B, 2, 3, 3G, 5, 6, 6B, 7, 9, 12, 12D, 13, 14, 18L, 19B, 19I, 20Z, 25, 27K in 47. Na progi Gosposvetska, Celovška cesta, Korenčanova ulica, Vodnikova cesta, Celovška cesta, Gosposvetska cesta bodo v času zapore vozili dodatni (izredni) avtobusi. Obvozne poti in podrobnejše informacije za potnike so že objavljene na spletni strani LPP.

Zemljevid trase in zapor si lahko ogledate tukaj.