Športna dvorana Mengeš, na katere gradnjo so se v občini začeli pripravljati že pred polnim desetletjem, dobiva končno podobo. Graditi so jo začeli na začetku poletnih šolskih počitnic, končana naj bi bila naslednjo pomlad. Pokrita in zaprta bo še pred koncem letošnje gradbene sezone, napovedujejo na občini. Namenjena bo predvsem izvajanju kakovostnega športnega pouka in šolskih športnih tekmovanj. V popoldanskih urah bo na voljo športnim društvom in za rekreacijo občanov.

Nizkoenergijsko večnamensko športno dvorano bo za 4.556.937 evrov z DDV zgradil SGP Graditelj, ki je nedavno zgradil tudi vzhodni prizidek k osnovi šoli Mengeš. Občina je za gradnjo zagotovila v letošnjem proračunu poldrugi milijon evrov, preostanek bodo pokrili iz naslednjega. Še prej so pridobili 844.641 evrov nepovratnih sredstev Eko sklada, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa jim je primaknilo 488.750 evrov nepovratnih sredstev.

Glavni vhod v dvorano, ki bo s podzemnim hodnikom povezana z osnovno šolo, bo na severni strani. Z zavesami jo bodo lahko predelili v tri vadbene enote po 415 kvadratnih metrov. Na tribunah bo prostora za 384 gledalcev, z dodatnimi izvlečnimi tribunami pa bo lahko v dvorani hkrati z nastopajočimi 1100 ljudi.

S športno dvorano bo končana tudi tretja etapa preureditve osnovne šole Mengeš. Obstoječo telovadnico bodo preuredili v jedilnico, kuhinjo in druge prostore. Zaradi varnosti so v času gradnje spremenili tudi dostop do šole, učenci v šolo vstopajo izključno skozi garderobe na južni strani šole. Parkirišč pri šoli v tem času ni. Na občini so zadovoljni, da je ministrstvo za okolje in prostor nedavno kot neutemeljeno zavrglo zahtevo Tomaža Štebeta za odpravo in razveljavitev gradbenega dovoljenja za dvorano, ki je skoraj že zgrajena. av