Britanska policija je doslej ugotovila, da je sprednji del tovornjaka v Purfleet prispel iz Severne Irske, medtem ko je prikolica tovornjaka v isti kraj v bližini Londona prispela iz belgijskega Zeebruggeja. Predstavnik belgijske policije Eric Van Duyse je britanskim medijem sporočil, da preiskava medtem poteka tudi v Belgiji. Za BBC je Van Duyse povedal, da za zdaj še ne vedo, koliko časa je bila prikolica tovornjaka v Belgiji. Ni izključil možnosti, da bi bila tam zgolj nekaj ur, niti možnosti, da bi lahko šlo za več dni.

Britanska policija je sicer ugotovila, da je tovornjak iz Bolgarije, tamkajšnje zunanje ministrstvo pa je medtem pojasnilo, da je bilo vozilo sicer res registrirano v Bolgariji, a je registracijo izvedlo podjetje v lasti državljana Irske.

Policija za zdaj še ni uradno razkrila nacionalnosti 38 odraslih in enega najstnika, ki so jih našli mrtve v tovornjaku. Pravijo, da bi bil postopek identificiranja njihovih nacionalnosti lahko dolgotrajen. Bolgarsko zunanje ministrstvo pravi, da je zelo malo verjetno, da bi šlo za Bolgare, BBC pa poroča, da gre najverjetneje za državljane Kitajske.

Na Severnem Irskem so v zvezi s preiskavo izvedli tudi že dve hišni preiskavi, tamkajšnji preiskovalci pa pravijo, da poskušajo identificirati kriminalne združbe, ki bi znale biti vpletene. BBC poroča tudi, da so bili pokojni v prikolici tovornjaka izpostavljeni strahovitim pogojem. Strokovnjak za tovorni promet jim je pojasnil, da se v hladilnih prikolicah, za kakršno je šlo v tem primeru, tempera lahko spusti tudi na -25 stopinj Celzija. Policija pravi, da ni jasno, kdaj so pokojne dali v prikolico tovornjaka. Prav tako ne vedo, če se je to zgodilo že v Belgiji.

Britanske oblasti so 25-letnega voznika tovornjaka včeraj aretirale zaradi suma umora.