Dallas bi sicer kmalu prepustil zagotovljeno tekmo. Washingtonu je uspelo v zadnji četrtini 23 točk zaostanka znižati na samo sedem, tako da se je obetal napet zaključek tekme. Dončić je sicer v ključnih trenutkih zgrešil prosti met in trojko, je pa zato v zadnji minuti z zabijanjem zmago potrdil Kristaps Porzingis, drugi del teksaškega dueta, o katerem je bilo pred sezono ogromno govora. Novi evropski dvojec Dallasa, od katerega to sezono veliko pričakujejo, je k zmagi skupaj prispeval 57 točk, Porzingis pa je odigral svojo prvo tekmo po 20 mesecih in dosegel 23 točk.

Dvajsetletni Dončić je hkrati poskrbel za nov mejnik v prvenstvu NBA, saj je postal prvi košarkar v zgodovini lige, mlajši od 21 let, ki je na uvodni tekmi sezone dosegel tako veliko število točk. Ljubljančan je 34 točkam dodal še devet skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi, a je ob tem izgubil šest žog. Ljubljančan je iz igre zadel 12 od 19 metov, od tega štiri od devetih poizkusov za tri točke.

Mlademu Slovencu so domači navijači med tekmo glasno skandirali: »MVP! MVP!« Dončić pa je po zmagi dejal, da se jim je želel oddolžiti za zaupanje, in četudi ni našel angleške besede za kurjo polt, je nazorno pojasnil, kaj je občutil. »Bilo je neverjetno! Občutil sem dodaten pritisk in vedel sem, da ne smem zgrešiti. Res neverjetno! Ne poznam angleške besede za to, ampak kar naježil sem se.«

Sanjsko je v sezono vstopil tudi Dragić, ki je z Miami Heat na Floridi gostil Memphis Grizzlies in zmagal s 120:101. Dragić je tekmo pričakovano začel na klopi, a je vseeno odigral 25 minut in v tem času dosegel 19 točk, tri skoke, tri podaje in ukradeno žogo.

Justise Winslow je bil s 27 točkami, sedmimi skoki in sedmimi podajami prvi zvezdnik večera za Miami, novinec Kendrick Nunn pa je v svojem prvencu za vročico dosegel 24 točk. Čeprav je Miami igral brez nove okrepitve Jimmyja Butlerja, ki je tekmo tik pred zdajci izpustil iz osebnih razlogov, je zlahka prišel do zmage. Butler se je 6. julija pridružil vročici za štiri leta in 142 milijonov dolarjev.

Tretji Slovenec onkraj luže Vlatko Čančar bo moral na svoj prvenec v najmočnejši ligi na svetu še počakati, saj ga ni bilo v kadru moštva Denver Nuggets za obračun s Portland Trail Blazers, ki še poteka.