V Podpeči pa so tako po raznih lokalih, gostilnah, trgovinah in pri frizerjih o poskusu uboja, ki naj bi se pripetil nekje v okolici tega kraja, vedeli le tistih nekaj skopih informacij, ki jih je danes posredovala policija.

»Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana obravnavajo kaznivo dejanje zoper življenje in telo, ki se je zgodilo v torek malo pred 16. uro v okolici Podpeči. Osumljencu je bila kmalu po dejanju odvzeta prostost in je v pridržanju. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je starejši moški skušal odvzeti življenje starejši ženski. Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so opravili ogled kraja dejanja, zbiranje obvestil pa nadaljujejo. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo,« je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec.

Na naša dodatna poizvedovanja o načinu storitve kaznivega dejanja, starosti vpletenih in stanju žrtve pa je dodatno pojasnila le, da zaradi interesa preiskave teh dodatnih informacij ne morejo posredovati.