Nogometaši Dinama iz Zagreba ostajajo najprijetnejše presenečenje letošnje lige prvakov. Potem ko so pred začetkom sezone v najelitnejšem evropskem tekmovanju nanizali kar enajst zaporednih porazov, jih je večina v skupini z Manchestrom Cityjem, Atalanto in Šahtarjem že vnaprej odpisala. Po treh odigranih krogih pa imajo Zagrebčani štiri točke in si delijo drugo mesto v skupini C. Uvodna zmaga proti Atalanti s kar 4:0 je pokazala, da z Dinamom letos ne bo šale, igralci trenerja Nenada Bjelice pa so se dobro držali tudi proti Manchestru Cityju na gostovanju, kjer so klonili »le« z 0:2. Danes je hrvaški prvak gostoval v Harkovu pri Šahtarju iz Donecka in se v domovino vrnil s pomembno točko. Končni izid je bil 2:2.

Pomočnik portugalskega trenerja Luisa Castra na klopi Šahtarja Darijo Srna je že pred obračunom opozarjal na Nenada Bjelico in njegovo moštvo. »Skupaj sva igrala za hrvaško reprezentanco, med drugim tudi na evropskem prvenstvu 2004. Bil je izjemno inteligenten igralec in enako je tudi sedaj, ko je trener. Dinamo ima po njegovi zaslugi karakter in odlično moštveno kemijo, zato moramo biti izredno pazljivi.« Besede Srne so se na tekmi potrdile, saj je Dinamo prikazal novo dobro predstavo. Šahtar je sicer prek Evgena Konopljanke povedel, a to hrvaškega moštva ni zmedlo. Nekaj minut kasneje je namreč za izenačenje poskrbel Dani Olmo, v drugem polčasu pa je po uspešno izvedeni enajstmetrovki Mislava Orsića celo povedlo. Orsić je sicer 18. septembra proti Atalanti dosegel hat-trick, enako pa je storil 18. oktobra v hrvaški ligi proti HNK Gorici. 26-letni napadalec je soigralcem potožil, da mu je žal, ker 18. novembra nimajo tekme, saj je očitno na 18. v mesecu še posebno strelsko navdahnjen. Ko je že kazalo, da bo Dinamo pripravil novo veliko presenečenje, je v 75. minuti zadel Dodo in postavil končni izid 2:2, s katerim pa so vseeno lahko precej bolj zadovoljni Zagrebčani.

Na drugi današnji tekmi v zgodnejšem terminu je Atletico Madrid Jana Oblaka z golom Alvara Morate v 78. minuti strl odpor Bayerja iz Leverkusna.

Nogometna liga prvakov, 3. krog, skupina C: Šahtar – Dinamo Zagreb 2:2 (1:1, Konopljanka 17, Dodo 75; Olmo 25, Orsić 60/11-m), skupina D: Atletico Madrid – Bayer 1:0 (0:0, Morata 78).