Barcelona, za katero Jure Dolenec ni igral, je v Blaugrani spretno izkoristila odsotnost štirih poškodovanih nosilcev igre pri PSG (Mikkel Hansen, Sander Sagosen, Kim Ekdahl du Rietz, Henrik Toft Hansen) in prekinila niz štirih zmag najbogatejšega rokometnega kluba na svetu. Pri gostiteljih, ki so sredi drugega polčasa vodili že s 30:22 in pri katerih se je med strelce vpisalo kar enajst igralcev, je strelsko izstopal Aleix Gomez Abello z osmimi goli brez zgrešenega strela, s takšno predstavo pa si je 22-letnik prislužil tudi mesto v idealni sedmerici na desnem krilu.

Pred le 3700 gledalci v dvorani Arena Zagreb se je na tekmi Zagreb – Pick Szeged (21:26) predstavilo kar osem Slovencev – po štirje v vrstah hrvaškega (Aleksander Špende, Gašper Hrastnik, Darko Stojnić, Aleks Vlah) in madžarskega kluba (Matej Gaber, Dean Bombač, Mario Šoštarič, Nik Henigman). Gostitelji, ki so korak s »salamarji« držali le do izida 7:7 (tik pred tem je neposredni rdeči karton dobil gostujoči igralec Bogdan Radivojević), so že pred koncem prvega polčasa ostali brez Hrastnika, ki je zaradi tretje izključitve prav tako videl rdeče. V končnici, ko je bilo že vse odločeno (18:25), pa je pordečel še domači kapetan Zlatko Horvat. »Če se izrazim v boksarskem žargonu: to je bil obračun mušje in supertežke kategorije,« je že peti zaporedni poraz komentiral Zagrebov trener Veselin Vujović.

Največje presenečenje med evropsko elito je zagotovo Aalborg, ki si v celjski skupini A deli prvo mesto z Barcelono in Parisom Saint-Germainom. Danci so četrto zmago v sezoni dosegli proti Flensburgu (31:28), čeprav se je med strelce pri gostiteljih vpisalo le šest igralcev, izstopali pa so Norvežan Sebastian Barthold (8), Danec Mads Christiansen in Islandec Janus Dadi Smarason (po 7). Pet minut pred koncem je bilo 28:28, potem pa je Smarason s tremi zaporednimi goli odločil tekmo, po kateri je Aalborgov trener Stefan Madsen ocenil: »To je bila naša fantastična zmaga. Moji igralci so prikazali eno najboljših predstav na igrišču, kar sem jih kadar koli videl.«

V Vardarju so pred vikendom opravili kadrovsko rošado v strokovnem štabu: dotedanji glavni trener, Španec David Pisonero, je postal pomočnik, vajeti pa je v svoje roke vzel Edvard Kokšarov, sicer športni direktor aktualnih prvakov Evrope. Vendar tudi nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško (12 sezon) in selektor moške reprezentance Rusije ni mogel preprečiti visokega poraza z devetimi goli razlike (30:39) proti Veszpremu, ki je že tretjič v sezoni dosegel 38 ali več golov na tekmo. Med šestimi Slovenci na obeh straneh je bil najučinkovitejši 22-letni ter 203 centimetre visoki in 120 kilogramov težki Domen Sikošek Pelko (Vardar) s štirimi goli.

V elitnih skupinah A in B je neporažen le še Kiel (štiri zmage zapored po uvodnem remiju s Kielcami), kar je njegov najboljši začetek po sezoni 2010/11, ko je na prvih šestih tekmah v ligi prvakov petkrat zmagal in enkrat remiziral. V tem krogu je Kiel slavil na gostovanju v Montpellieru (33:30), kar tretjino golov (11) za goste pa je dosegel švedski levi zunanji igralec Lukas Nilsson. Nemci so v 20. minuti vodili s 13:7, sredi drugega polčasa je bolje kazalo Montpellieru (24:21), a končnica je pripadla Kielu z delnim izidom 11:5. »Neverjetno sem ponosen na fante. Da je naš moštveni duh izjemen, dokazuje tudi to, da smo po zaostanku v drugem polčasu izvedli zelo velik preobrat,« je dejal Kielov trener Filip Jicha.