S prvenstveno zmago proti Sassuolu (4:3) je Inter prekinil serijo dveh zaporednih porazov. A Milančani na gostovanju niso navdušili. Slovenski vratar Samir Handanović je prejel tri gole s štirih strelov, kar ne predstavlja najboljše popotnice pred nocojšnjim obračunom lige prvakov proti Borussii Dortmund. Italijani po remiju proti Slaviji Praga (1:1) in porazu proti Barceloni (1:2) na prvo evropsko zmago še čakajo, nov neuspeh pa bi jim že močno priprl vrata izločilnih bojev.

Zadnja zmaga črno-modrih proti kateri od nemških ekip ima sicer že dolgo brado, saj so jo dosegli pred osmimi leti, ko so v osmini finala lige prvakov s 3:2 ugnali Bayern München. Še dlje časa je preteklo od njihovega zadnjega obračuna z Dortmundčani, ki so v Lombardijo pripotovali brez poškodovanih kapetana Marca Reusa in napadalca Paca Alcacerja. Ekipi sta se namreč nazadnje srečali v četrtfinalu pokala Uefa v sezoni 1993/1994. Inter je tedaj napredoval s skupnim izidom 4:3, v nadaljevanju pa tekmovanje tudi osvojil.

Kljub uspehoma proti omenjenima moštvoma pa Inter pozitivnih izkušenj z nemškimi zasedbami nima, saj je proti njim brez zmage na zadnjih šestih tekmah (remi in pet porazov). A v klubu se nadejajo, da bo razliko v njihovo korist predstavljalo igranje na domačem San Siru, na katerem je Inter na preteklih 16 obračunih klonil le trikrat. »Vsaka tekma v Evropi je pomembna. Vemo, da lahko igramo bolje. Čaka nas nov zahteven obračun proti Borussii. Ta bo pogrešala nekatere igralce, a imajo vrhunsko moštvo,« pravi trener milanskega moštva Antonio Conte. Italijan je sicer eden od le treh strategov, ki doslej niso še nikoli izgubili domačega obračuna v skupinske delu lige prvakov. Na desetih tekmah je vpisal štiri zmage in šest remijev, od njega pa sta uspešnejša le še Frank Rijkaard in Jupp Heynckes.

Pod drobnogledom bo tokrat tudi tekma med lanskim polfinalistom lige prvakov Ajaxom in zmagovalcem evropske lige Chelseajem. Nizozemski prvaki v letošnji sezoni poraza sploh še ne poznajo. Na 17 tekmah so vpisali štiri remije in 13 zmag, od tega dve v najmočnejšem evropskem tekmovanju, ko so s 3:0 najprej doma premagali Lille, z istim izidom pa nato v gosteh odpravili še Valencio. Po odhodu mladih zvezdnikov Frankieja de Jonga, Matthijsa de Ligta in Kasperja Dolberga se igra Amsterdamčanov odvija okoli Hakima Ziyecha. Maročan je samo proti Valencii proti nasprotnikovim vratom sprožil tri strele in ustvaril tri priložnosti za zadetek, obenem pa v napadu uspešno zaključil 22 od 31 podaj.

Čeprav ne po lastni želji, so se bili primorani na mlade moči v letošnji sezoni opreti tudi pri Chelseaju. Londončani so zaradi nepravilnosti pri prestopih mladoletnih igralcev dobili prepoved trgovanja v dveh prestopnih rokih, zato je trener Frank Lampard v prvo ekipo uvrstil kar nekaj nogometašev iz mladinskega pogona. Odločitev se mu je za zdaj obrestovala, saj klub proti vsem pričakovanjem v angleškem prvenstvu zaseda visoko četrto mesto. Gosti bodo sicer v nizozemski prestolnici skušali ostati neporaženi še na desetem zaporednem evropskem gostovanju, kar pa bo ob odsotnosti poškodovanih N'Gola Kanteja, Rossa Barkleyja in Andreasa Christensena vse prej kot lahka naloga.