Na Hrvaškem se je danes zjutraj zgodil drzen rop. Neznana moška, oborožena s pištolami sta ob 7.40 na območju dubrovniškega letališča oropala kombi, na katerega so ravno nalagali zaslužek prostocarinske prodajalne s konca tedna. Roparja sta nato z denarjem s prizorišča pobegnila s pomočjo motorja. V zvezi z ropom hrvaške oblasti izvajajo intenzivno kriminalistično preiskavo. V kovčku je bilo sicer okoli 100.000 evrov v gotovini.

Dubrovaćki vjesnik piše, da sta roparja natančno vedele, kdaj bo kombi v spremstvu varnostnikov zapustil upravno zgradbo letališča. Zato kriminalisti sumijo, da je roparjema pomagal nekdo, ki je bil s potekom premeščanja denarja seznanjen. Pri Dubrovaćkem vjesniku pišejo še, da so rop v objektiv ujele varnostne kamere, a sta imela nepridiprava na glavah čelade.

Za zdaj tudi ni znano, kakšna bo usoda ukradenega denarja. Kovček, v katerem se ta nahaja, je namreč opremljen z varnostnim mehanizmom, ki ob poskusu nasilnega odpiranja sproži samodejno eksplozijo barve, ki obarva bankovce in jih s tem uniči.