Današnje zgodnje jutranje ure so se za celjske policiste in kriminaliste začele zelo stresno in delovno. Obveščeni so bili o oboroženem ropu vozila, s katerim varnostniki prevažajo denar. Na policijski upravi v Celju so bili v prvih urah po ropu z informacijami sila skopi, saj so povedali le, da sta storilca po storjenem ropu odpeljala po avtocesti v smeri proti Ljubljani, vozilo pa sta pričakala in oropala na avtocestnem uvozu pri Ljubečni. In še, da v ropu nihče ni bil poškodovan.

Uporabila tudi strelno orožje

Policisti so sprva na širšem celjskem območju, nato pa še drugje po državi, postavili več cestnih blokad. Javnosti so razkrili, da sta bila neznana moška zamaskirana in tudi oborožena ter da sta iz vozila ukradla denar, ki je bil v vozilu ene od varnostnih služb. In še, da sta strelno orožje pri ropu tudi uporabila. Na policiji niso razkrili, ali zgolj za grožnje ali je bil tudi sprožen kakšen strel. Nihče pa ni bil poškodovan. »Po ropu sta odpeljala po avtocesti v smeri proti Ljubljani. V nadaljevanju smo bili obveščeni, da so na ljubljanskem območju našli uničeno vozilo, ki bi lahko ustrezalo vozilu, ki sta ga uporabljala storilca,« je povedala tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin.

Na spletnih straneh uprave za zaščito in reševanje se je pojavilo obvestilo, da je ob 6.41 na lokalni cesti iz Lukovice proti Čepljam, v občini Lukovica, gorelo osebno vozilo, požar pa so pogasili gasilci PGD Lukovica in Blagovica. To nam je poveljnik PGD Blagovica Domen Razpotnik tudi potrdil. »Intervencija ni bila nič posebnega. Šlo je za goreče vozilo, ki je bilo ob našem prihodu že povsem v plamenih. Nikjer pa ni bilo nobenega človeka. Avto je stal na samem, blizu ceste,« je povedal Razpotnik. Neuradno naj bi šlo za vozilo znamke BMW, vse kaže, da je šlo res za avto, ki sta ga prej uporabljala roparja. Da je bilo oropano vozilo za prevoz denarja last Sintala, so potrdili tudi v omenjenem podjetju, a razumljivo, zaradi preiskave več informacij niso želeli deliti z javnostjo. Glede na to, da ima družba Sintal sedež v Celju v Gajih, na območju Trnovelj, pa storilca do avtocestnega uvoza na Ljubečni nista imela daleč, le kakšen kilometer.

Že večkrat tarča roparjev

Sintalovi varnostniki in njihova vozila so bili že večkrat tarča roparjev. Zelo podoben rop se je zgodil maja 2015 na Laborah na območju Kranja, ko sta zamaskirana moška napadla Sintalove varnostnike in jim iz avtomobila vzela denar. Avtomobil, s katerim sta se odpeljala s prizorišča, sta pozneje zažgala. Eden največjih ropov pa se je zgodil aprila 2013, ko je varnostnik Borut Hriberšek, ki je bil zaposlen v Sintalu, iz njihovega glavnega trezorja kar v vrečah odnesel skoraj milijon evrov, pri tem pa ga nihče ni niti poskušal ustaviti. Hriberška so kmalu izsledili v tujini, na sodišču pa se je zagovarjal, da je to storil iz obupa. Na ljubljanskem okrožnem sodišču je bil obsojen na dve leti vikend zapora.