Po predstavah v uvodnih dveh krogih proti FMP in Zadru se je zdelo, da Krka v 3. krogu lige ABA proti evroligaški Crveni zvezdi nima niti najmanjših možnosti za presenečenje. A v taboru Novomeščanov so seveda razmišljali drugače. Trener Simon Petrov je navijačem obljubljal, da bodo na delu videli drugačno Krko, hkrati pa upal, da jih bodo Beograjčani podcenjevali. In ravno to se je zgodilo. Trener Milan Tomić se je igral z ognjem, ko je počitek namenil Derricku Brownu, Jamesu Gistu in Billyju Baronu, ter se na koncu tudi opekel, saj je dolenjsko moštvo po fantastični predstavi Glenna Coseyja prišlo do izjemnega skalpa.

Če kaj, si je Simon Petrov po slabi lanski sezoni v moštvu želel igralca, ki bi lahko v ključnih trenutkih vzel žogo v svoje roke in tekme pripeljal do zmag. Z angažmajem Glenna Coseyja se je zdelo, da ga je dobil, to pa se je tudi hitro potrdilo. Že v Zadru je 27-letni Američan zadel ključno trojko v končnici, to pot pa v najpomembnejših trenutkih znova vlekel same pravilne poteze. Krka je sicer odlično odprla obračun in dala Crveni zvezdi vedeti, da se ne bo sprehodila skozi Novo mesto. Beograjčani so v drugi četrtini ujeli ritem in prevzeli pobudo, a jim nikakor ni uspelo nabrati višje prednosti.

Ko se je v zadnjih petih minutah pokazala priložnost za velik skalp, Krka ni pokleknila. Cosey je v tem obdobju dosegel osem pomembnih točk, nato pa še dvakrat imenitno našel povsem samega Marka Jošila, ki je bil izza črte 6,75 metra uspešen, in veselica v Novem mestu se je lahko začela. »V pomembnih trenutkih smo ohranili hladno glavo, igralci pa so točno vedeli, kaj morajo početi na parketu. Zadeli smo pomembne mete, imeli pa tudi nekaj sreče, ki jo za take zmage nujno potrebuješ. Cosey je bil fantastičen, vesel pa sem, da so mu drugi sledili,« se je smejalo Simonu Petrovu, ki je bil lahko predvsem zadovoljen z odličnim metom od daleč. Krka je namreč zadela kar 13 od 26 trojk, kar je bil tudi ključ za senzacijo.

Olimpija ugnala Igokeo, Budućnost Primorsko

Čeprav so košarkarji Cedevite Olimpije prekinili urok dvorane Laktaši, kjer pred tem v osmih poskusih niso zmagali nikdar, in po dveh podaljških ugnali Igokeo, ostaja v igri zmajev kopica težav, ki se vlečejo od prve tekme sezone proti Darušafaki v evropskem pokalu. Trener Slaven Rimac je sicer po uspehu, za katerega je z odlično predstavo in 30 doseženimi točkami v veliki meri zaslužen Jaka Blažič, pohvalil energijo in značaj igralcev, češ da se take tekme v gosteh praviloma izgublja, a hkrati priznal, da je to daleč od tistega, kar si želi. »Glede na potek dogodkov je uspeh proti Igokei velik, saj smo tekmo dvakrat že skoraj imeli dobljeno, a storili napaki, za kar si po navadi v tretje kaznovan. Na prvih šestih tekmah sezone smo imeli kar štiri gostovanja, zato se veselim, da bomo teden dni preživeli v Ljubljani. V tem času se bomo spočili ter posvetili odpravljanju težav v igri in dvigovanju forme posameznikom, da bomo razširili rotacijo,« je načrt za izboljšanje predstav razkril Slaven Rimac.

Izjemen vikend slovenskih klubov v ligi ABA je danes zvečer zaokrožila Primorska, ki je z novo fenomenalno predstavo po Partizanu vzela še skalp Budućnosti v Podgorici. »Pričakovano je bila tekma živčna. Budućnost je bila agresivna, saj je želela pokazati, da lahko igra bolje. Dogovorili smo se, da moramo zdržati čim dlje blizu in na koncu vzeti zmago. Po zaslugi dominacije v skoku nam je to tudi uspelo,« je povedal trener Primorske Jurica Golemac.

Liga ABA, drugi izidi 3. kroga: Mornar – Partizan 65:76 (20:14, 32:33, 55:61, Pullen 16, Begić 2; Jaramaz 17), že odigrano: Cibona – FMP 63:81, Mega – Zadar 98:74.