Številni protestniki so nosili napise "svoboden Hongkong" in "upor Hongkonžanov" ter bili kljub prepovedi zakrivanja obrazov zamaskirani. Protestniki, oblečeni v črno, so začeli z grafitiranjem, postavljanjem zapor cest, razdejali pa so tudi dve postaji podzemne železnice in dve trgovini.

Več postaj podzemne železnice v Kowloonu je danes zaprtih, ponovno pa bo dve uri predčasno z delovanjem prenehalo celotno omrežje.

Protestnike je še podžgalo, da so neznanci s kladivi v sredo napadli enega predstavnikov Državljanske fronte za človekove pravice Jimmyja Shama in da je bil v soboto eden od pripadnikov protestniškega gibanja, ki je razdeljeval letake, zaboden v vrat in trebuh.

Policija je sicer shode prepovedala zaradi zagotavljanja javne varnosti in nasilja protestnikov v preteklosti.

V zadnjih tednih so protestniki začeli tudi napadati trgovine in banke v lasti Kitajcev s celine. Mnogi, ki živijo tam, se zdaj bojijo za svojo varnost, na spletni strani poroča agencija Reuters.

Napetost pa se tudi stopnjuje med protestniki in njihovimi nasprotniki oziroma podporniki Kitajske. Protestniki so večkrat hudo pretepli ljudi, ki so jim nasprotovali, vidnejši predstavniki protestnikov pa so bili večkrat tarča premišljenih napadov. Protestniki so obtožili podpornike Pekinga, da so se povezali z lokalnimi kriminalnimi skupinami.

Peking meni, da so za proteste krive zunanje sile. Obsodil je napade na tiste, ki podpirajo Kitajsko, večinoma pa se je izognil omembi napadov na protestnike.