Udarna kandidata za napredovanje v prvo ligo Gorica in Koper sta potrebovala trinajst krogov, da sta zavzela vodilna položaja v drugoligaški konkurenci. Stik z nekdanjima slovenskima prvakoma držijo le Radomljani, ki pa so začeli popuščati in na zadnjih dveh tekmah osvojili le točko. Za nameček so minuli konec tedna izgubili tudi derbi za prvo mesto z Gorico.

Goričani so v seriji šestih zaporednih zmag, s čimer so izenačili dosedanji rekordni niz Radomelj in Kopra v letošnji sezoni. Gorico pozno popoldne pod žarometi čaka domači obračun z Nafto, ki je med tednom vse moči usmerila v pokalno tekmovanje in ugnala Rudarja, ki je nekonkurenčen v prvi ligi. Gorica bo nastopila brez prvega strelca moštva Amarachija Osujia, ki bo moral počivati zaradi štirih rumenih kartonov. Koper ima na drugem mestu enako število točk kot Gorica, a slabšo razliko v zadetkih. Kolektiv z Bonifike doslej še ni utrpel poraza, uspešno podobo pa želi nadaljevati tudi na gostovanju pri Fužinarju, ki na zadnjih štirih obračunih ni klonil. Radomlje bodo na domačem igrišču proti Biljam poskušale zaceliti rane po porazu z Gorico.

Statistični podatki razkrivajo, da si tekme v drugi ligi v povprečju ogleda manj kot tristo navijačev. Sodniki so doslej razdelili trideset rdečih kartonov in osemindvajsetkrat pokazali na enajstmetrovko. Najučinkovitejši nogometaš letošnje sezone je napadalec Krškega Lovre Čirjak, ki v povprečju zabije gol na tekmo. Najdaljšo serijo zaporednih porazov (sedem) ima Dravograd, Brežice pa najdaljši niz brez zmage (devet).

2. SNL, 14. krog, danes ob 15. uri: Radomlje – Bilje, Krško – Dob, Rogaška – Drava, Fužinar – Koper, Dekani – Dravograd, Krka – Beltinci, ob 18. uri: Gorica – Nafta, jutri ob 15. uri: Brda – Brežice.