Mariborski policisti so ponoči okoli 0.30 v Mariboru obravnavali voznika osebnega vozila, ki ni ustavil na znake policistov. Med bežanjem je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v štiri parkirana vozila ter kraj zapustil peš, a so ga policisti kmalu izsledili, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ugotovili, da je 27-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano vozilo, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so mu vozilo zasegli, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu pa ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Tudi novogoriški policisti so v četrtek popoldne, v enem od naselij v Goriških Brdih imeli v postopku hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Voznik ni upošteval znakov policistov, ki so ga med vožnjo ustavljali na predpisan način, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

V nadaljevanju so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako ni želel sodelovati s policisti in je odločno odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Poleg več kršitev prometnih predpisov se je tudi nedostojno vedel do policistov in ni upošteval zakonitega ukrepa uradnih oseb.

Policisti so mu vozilo zasegli. Zaradi kršitev zakonov o pravilih cestnega prometa in o varstvu javnega reda in miru kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj ga bodo kazensko ovadili na okrajno sodišče.