Kot poroča Daily Telegraph, je 64-letni Pagliara skupaj z nekdanjim pomožnim trenerjem Tommyjem Wrightom obtožen številnih nepravilnosti v nogometu, med drugim tudi korupcije in sodelovanja pri nameščanju izidov. Italijan je svoje nečedno početje pred leti razkril na sestanku z novinarko Daily Telegrapha, ki se je izdajala za poslovno partnerko.

V želji, da nanjo naredi vtis, je nameščanja izidov tekem obtožil številne nogometne trenerje. Med njimi se je znašel tudi legendarni nekdanji strateg Manchester Uniteda Alex Ferguson, ki naj bi po besedah Pagliare v zameno za Rolexovo uro v rednosti 30.000 funtov namestil izid tekme lige prvakov proti Juventusu. Poleg danes 77-letnega Škota je sicer Pagliara nečednosti obtožil tudi trenerje Steva McLarna, Harryja Redknappa in Neila Warnocka.

Nogometnemu agentu so zaradi nelegalnih poslov v Angliji začeli soditi ta teden, glavni tožilec v primeru Brian O’Neill pa je za medije razkril, da je Pagliara Fergusna obtožil tudi prejemanja denarja pri nogometnih prestopih. »Fergusona je obtožil, da je želel sodelovati le z agenti, ki so bili pripravljeni deliti denar pri prestopih, prav tako je zatrdil, da je s Fergusonom v preteklosti že sodeloval,« je povedal O’Neill.