Silver je ob robu srečanja Time 100 Health Summit dejal, da je zavrnil kitajsko stran, ki je zahtevala, da zaradi spornega tvita razreši generalnega direktorja moštva Houston Rockets Daryla Moreyja. Čeprav so in bodo zaradi omajanih odnosov s Kitajsko finančne posledice za ligo NBA precejšnje, je prvi mož najmočnejše profesionalne košarkarske lige na svetu zatrdil, da bodo še naprej podpirali ameriške vrednote v poslih z drugimi državami.

»Niti slučajno se to ne bo zgodilo. Niti slučajno ne bomo niti pomislili, da bi ga disciplinirali. Mi smo ameriško podjetje in ameriške vrednote so vedno z nami, kamorkoli gremo. In med temi vrednotami je tudi svoboda govora. Želeli smo zagotoviti, da prav vsi razumejo, da podpiramo svobodo izražanja,« je Silver v celoti zavrnil nespodobno kitajsko zahtevo za razrešitev direktorja ekipe iz Houstona. In med temi vrednotami je tudi pravica, da prosto tvitaš o stvareh, je omenil Silver.

Komisar lige NBA sicer ni natančno s številkami ovrednotil višino poslovne izgube, ki jo je liga NBA utrpela zaradi spora s Kitajsko. Ta je po spornem tvitu odpovedala prenose pripravljalnih tekem lige NBA v tej državi. Na Kitajskem so odpovedali tudi vse sponzorske medijske aktivnosti povezane s posameznimi igralci. Tekme na Kitajskem so se sicer odigrale v skladu s programom.

V spor se je vpletel tudi ameriški košarkarski superzvezdnik LeBron James, ki je skušal kitajsko stran pomiriti z izjavo, da predstavnik uprave Houstona »ni bil dovolj seznanjen« z zadevo, o kateri je tvital, in bi bilo bolje, če bi bil tiho, o nečem, o čemer nima pojma. Izjava zvezdnika pa ni naletela na odobravanje med protestniki v Hongkongu, ki so zažigali majice z Jamesovim imenom.