Le kaj bi brez zvezdnikov in kaj bi zvezdniki brez nagrad? Po zmagovalki na tekmovanju za miss Slovenije in najbolj fatalni Slovenki leta, ki sta zaznamovali prve oktobrske dni, so prejšnji teden v Mestnem muzeju v Ljubljani podelili še nagrade revije Elle – Elle Style Awards 2019 za najboljše kreativne dosežke in slog na slovenskem modnem področju. Kot so zapisali na portalu Rtvslo.si, kjer so podrobneje poročali o prestižnih nagradah, so se med letošnje nominirance uvrstili tisti posamezniki, katerih življenjski slog je navdih, občutek za lepoto pretanjen in njihova kreativnost brez meja. Od mode, glasbe, igralskega sveta in baleta do visoke kulinarike. Zmagovalci so: nagrado za življenjsko delo je dobil kostumograf Alan Hranitelj, naj modna oblikovalka leta je postala Petja Zorec, ženska leta Elle je Iva Kranjc Bagola, medijska osebnost leta igralka in TV-voditeljica Katarina Čas, naj moški didžej Mike Vale, v kategoriji Elle gurme pa je slavil kuharski mojster iz restavracije Atelje v Ljubljani Jorg Zupan.

Alenka Bratušek da največ za oblačila, Timi Zajc se barva

Moda in kulinarika krojita tudi zvezdniško podobo Alenke Bratušek, ki ima nedvomno pretanjen občutek za modo in lepoto, obenem pa jo krasi še kreativnost v kuhinji. Vsaj tako je mogoče razbrati iz izpovedanega v reviji Obrazi. Nekdanja predsednica vlade, aktualna predsednica svoje stranke in ministrica za infrastrukturo je ekskluzivno priznala, da največ denarja zapravi za oblačila in čevlje, pa tudi pri hrani doma ne gledajo na ceno, kar pa ne pomeni, da so zahtevnejši kot druge slovenske družine, je povedala Bratuškova. To pač ne, ampak jim je pomembno, da je hrana dobra in da je pridelana na Slovenskem. Sicer pa predsednica in ministrica tako kot v politiki blesti v domači kuhinji, saj se je pohvalila, da nima zgolj ene specialitete, ampak večino stvari, ki se jih loti, naredi dobro. »Naredim dobro lazanjo, moja goveja juha ni slaba, čeprav mami to naredi bolje, tudi na sirov zavitek ali štrudelj sem ponosna,« je o svojih kuharskih uspehih slovenskemu narodu ponosno poročala Bratuškova v Obrazih.

Velika modna navdušenka je tudi igralka Tjaša Železnik. V reviji Suzy so jo opisali kot pravo modno poznavalko in žensko, ki je vedno do potankosti urejena, čeprav morda včasih na prvi pogled daje vtis, da v svoj stajling ni vložila veliko časa. »Rada sem imela trgovine v New Yorku, pa kadar zaidem v katero od evropskih prestolnic, grem z veseljem po trgovinah, a to je redko. Moje modno igrišče je postal internet,« je izjavila Železnikova in obenem izdala še recept za sijoč videz pri 45 letih. »Nič posebnega ne počnem, tu pa tam obiščem kozmetičarko, si naredim piling, dam masko na obraz in uporabljam kakovostno kozmetiko,« je še navrgla priljubljena igralka in dodala, da za lepotne posege trenutno nima ne časa ne denarja. Si je pa zato lepotni poseg privoščil slovenski orel Timi Zajc, ki po poročanju revije Zvezde Lady vstopa v novo sezono še bolj zrel in odrasel ter odlično pripravljen. In z novo pričesko, ki je v koraku s časom in drznimi modnimi trendi. Njegovi lasje so po novem prebarvani na modro, kar je bilo po informacijah Zvezd Lady oboževalkam zelo všeč, starši pa so bili nad kreativnim barvnim odtenkom las menda manj navdušeni.

Jan Oblak je modni ustvarjalec in maneken

Po malce bolj nenavadni pričeski je znan še poskočni Dejan Krajnc, prvi glas in stas ansambla Poskočni fantje. Dejan je nastopil v kvizu Milijonar, kjer so za dobrodelne namene nastopili predstavniki narodno-zabavnega glasbenega življa, in prestrašenega Slavka Bobovnika najprej za šalo počohal s svojo koničasto pričesko, nato pa vsej Sloveniji razkril skrivnost, kako in koliko časa si ureja visoko in bujno frizuro. Povedal je, da za stožčasto umetnino na glavi porabi samo tri minute na dan, kupuje pa poceni utrjevalce za lase, da ne porabi preveč denarja. »Ko je popust, kupim malo več gelov,« je svojo varčnost pri nakupovanju kozmetike in urejanju našpičene frizure razložil narodno-zabavni Krajnc.

V modne vode se je podal še en slovenski virtuoz, sicer športne narave. Če je Krajnc milijone videl le na daleč, saj se do najvišje nagrade ni pritolkel, ampak je ostal pri zavidljivih tisoč dvesto evrih pri desetem vprašanju, si je z milijoni bližje nogometni vratar Jan Oblak, sicer tudi goreč modni zanesenjak. Vratar Atletica Madrid je namreč postal celo čisto pravi maneken in solastnik modne kolekcije. Z modno ustvarjalko Matejo Benedetti, za katero je poziral v njenih modnih umetninah, bosta namreč soustvarila kolekcijo ekoloških majic z njegovim podpisom, ki bodo, kot sta napovedala, na voljo le za zveste oboževalce.

Bernarda Žarn vozi traktor, Violeta Tomić je zaskrbljena

Tako kot Jan Oblak je v zasebnem življenju rada urejena vedno nasmejana stara znanka s TV-ekranov in družabne časopisne kronike Bernarda Žarn. »Priljubljena voditeljica, ki nedelje žrtvuje za to, da se nam vsak teden znova prijazno smehlja s TV-zaslonov, je, ko ugasnejo kamere, prav običajna ženska,« so njenemu nedeljskemu žrtvovanju polaskali v Zvezdah Lady. No, izvedeli smo še, kakšna je običajna ženska. Takšna, ki doma ne nosi visokih pet, uporablja res minimalno ličil ali pa sploh ni naličena in zna voziti traktor. In to po načelu, kot je razkrila, »počasi pa na ziher«, kar je mogoče opaziti celo na fotografijah smehljajoče se Bernarde na traktorju in smehljajoče se Bernarde s košarico sveže nabranega grozdja iz družinskega vinograda, kjer Bernarda včasih vozi to v Sloveniji priljubljeno terensko vozilo.

Prometnovarnostnega načela »počasi pa na ziher« pa, kot kaže, ne upošteva glasbeni umetnik, član Prifarskih muzikantov, profesor in plodovit raziskovalec slovenskega podzemnega sveta Mitja Ferenc, ki se po poročanju Zvezd Lady po novem vozi naokrog z električnim skirojem, na katerem je v revijalne namene poziral v obleki, z nasmeškom na obrazu in s čelado na glavi. Razložil je, da sta si letos najprej oba s spremljevalko Rosvito Pesek kupila električno kolo, sam pa je šel še za korak s časom naprej. Vprašanje je, ali dovolj previdno, saj je priznal, kako je navdušen, ker lahko pridrvi z enega konca Ljubljane na drugega, najpogosteje pred RTV, da gresta z Rosvito na popoldansko kavo, kadar ima Odmeve. Manj časa za drvenje po cestah in za razmišljanje o novih vozilih ima trenutno aktivistka, igralka, levičarka in poslanka Violeta Tomić, kot so jo predstavili v reviji Nova, ker je zaskrbljena zaradi trenutnih razmer doma in po svetu. Kot je razodela, jo skrbi tudi to, da je preveč odsotna od doma, ker mora v Bruslju, Parizu, Strasbourgu, kot je potarnala, reševati mir na svetu in se boriti proti sovražnosti, ki prežema vse pore nesrečnih in izkoriščanih ljudi. Zategadelj tudi ponoči ne more spati, »v postelji pa mi dela družbo gora papirjev, dokumentov in govorov«, je še omenila hiperaktivna političarka.