V redu, pri tem pa se vsak vpraša, kakšna pa je celota, ki jo država še dolguje upokojencem. Po podatkih sindikata upokojencev in civilne iniciative naj bi bil celoten dolg do upokojencev 7,2 odstotka. To pomeni, da bi vlada tudi po tej izredni uskladitvi upokojencem še vedno dolgovala 5,7 odstotka pokojnin. To je celoten dolg države do upokojencev, ki bo ostal v naslednjem letu, vendar o tem nihče ne govori. Po mojem politika s tem na veliko manipulira s tretjino prebivalcev Slovenije, kolikor naj bi bilo upokojencev.

Janez Turk navaja, da vsi upokojenci nimajo interneta in pametnih telefonov ter da so zato medijsko manj informirani in zato tudi manj aktivni pri podpisovanju raznih peticij za svoje pravice, ker pač glas ne seže do njih. To je vse res, vendar je pri tem treba tudi upoštevati, da mediji niso ravno odprti za razne civilne iniciative, ki nimajo v ozadju tudi politične podpore. Tako je bilo prejšnji teden pod pokroviteljstvom političnih strank protestno zborovanje na Prešernovem trgu, kjer so rušili institucije države. Ta shod je bil reklamiran praktično v vseh medijih, v nekaterih tudi na naslovnicah in v posebnih prispevkih. Na tem zborovanju propadlih politikov so tulili, da so drugi lopovi pokvarjeni, naši, ki seno prodajajo samo za 100.000 evrov, pa so pošteni. Ponarejene diplome tako ali tako niso problem, pa tudi milijonski dolgovi v Srbiji s strani prvaka SLS so O. K.?

Mislim, da je angažiranje Janeza Turka, ne nazadnje tudi moje, v pismih bralcev, kjer poskušamo vsaj deloma pojasniti zelo aktualno problematiko upokojencev, še kako na mestu. Mogoče bi bilo dobro, da se s takšnim oglašanjem v medijih priključijo še drugi avtorji, da ne bo vse skupaj postalo preveč enolično.

Gorazd Cuznar, Črnomelj