Politični začetki predsednika Pahorja

Predsednik Borut Pahor se na instagramu pogosto spominja preteklosti. Včasih ranega otroštva ali kotalkarske kariere, drugič burnih najstniških let. Tokrat je izpostavil obdobje v osemdesetih, ko je otroke v poletnih kolonijah učil plavanja. V zapisu pod fotografijo se je spomnil, kako ga je motilo, da so morali otroci navsezgodaj vstajati za dvig zastave. Urnik je zato na lastno pest spremenil in odredil, da se spi do zajtrka, zaradi česar je, trdi predsednik, nastal »politični problem«. Očitno je bil že v mladosti prepričljiv politik, saj je nazadnje menda vendarle obveljala njegova odločitev.

Sebastian stopil iz cone udobja

Nekdanji pop izvajalec in danes potujoči spletni vplivnež Sebastian na instagramu že nekaj časa objavlja fotografije z izleta na Škotsko, kjer si je ogledoval tamkajšnje naravne znamenitosti, pa čeprav pogosto oblečen v oprijete kavbojke, ki so običajno rezervirane za pohajkovanje po mestnih središčih. Udobna športna oblačila pa niso edino udobje, ki se mu je odpovedal. Na enem od posnetkov se je namreč pustil fotografirati na vrhu skale in priznal, da je ob priložnosti stopil iz svoje cone udobja, saj se je moral soočiti s strahovi. Skala je bila namreč precej višja, kot je videti na posnetku.

Zvone Šeruga pozabil obletnico poroke

Popotnik Zvone Šeruga, še bolj kot Sebastian predan avanturam in premagovanju meja udobja, se je na instagramu prejšnji teden spomnil, da sta s soprogo Romano Šeruga praznovala enaintrideseto obletnico poroke. Na praznik se je spomnil dan prepozno, ob priložnosti (ali v opravičilo) pa je objavil fotografijo golega oprsja prebivalk Angole. Šeruga v svoj zagovor trdi, da je enaintrideset sicer precej neromantično število, obenem pa se je pohvalil, da je obletnico preživel v družbi »nagih lepotic v kozjih kožah«, ki jih je »jagal tam gori vzdolž angolske meje«, seveda »strogo službeno«. S soproginim odzivom javnost ni seznanjena.

Energetska terapevtka nagovarja negativce

Elena Sofia Seničar je priznana energetska terapevtka, motivatorka, pisateljica in svetovalka, ki med drugim v tabloidnem tisku pogosto komentira življenje in usode znanih domačih osebnosti. Ob tem je aktivna tudi na instagramu, kjer izkazuje predvsem naklonjenost starodobnim dvorjanskim opravam. Pod eno od takšnih fotografij je te dni zapisala, da številni ljudje zapičijo svoj nos v druge samo zato, ker je njihovo življenje prazno. Najbrž rek ne velja za tiste, ki so za vtikanje v življenje drugih honorirani.

Knjiga o svetlih plateh teme

Dogajanje na področju energetske terapije je v zadnjem tednu obogateno za novo knjižno delo. Napisala ga je televizijska voditeljica in podjetnica iz oddaje Klepet ob kavi Jasmina Kandorfer, nosi pa sodobnemu času ustrezen naslov Darilo teme. Knjigo Kandorferjeva promovira tudi prek profila na instagramu in seveda v svoji spletni trgovini, kjer se lahko seznanimo z njeno vsebino. S knjigo bomo, kot piše, doumeli, zakaj se nam dogajajo slabe stvari – opisanih je namreč »več kot 30 temnih dogodkov, čustev in življenjskih situacij«, v nasprotju z običajno nihilistično literaturo pa bomo tu menda celo izvedeli, kakšna darila nam prinaša slabo življenje.

Konec igrice Fortnite vznemiril Dončića

Oboževalci priljubljene spletne igre Fortnite so se pred nekaj dnevi soočili s podobo črne luknje, ki po doslej razpoložljivih informacijah zaznamuje uradni konec igrice. Med mnogimi, ki jih je ukinitev vznemirila, je tudi Luka Dončić, ki ima sodeč po mnogih objavah na družbenih omrežjih raje kot Fortnite kvečjemu posebno salamo. »Kaj se dogaja s Fortnitom?« je spraševal svoje sledilce na instagramu in drugih družbenih omrežjih, na katerih so mu sledilci nato dostavili kruto resnico. Kakšna je prihodnost igrice, še ne vemo, vsekakor pa držimo pesti, da si košarkarski mojster čim prej poišče dostojno zamenjavo za kakovostno sprostitev po napornih treningih in tekmah.