Izbranci nekdanjega stratega Domžal Simona Rožmana so reprezentančni premor izkoristili za kratke priprave, po vrnitvi iz Umaga pa so se po letu dni vrnili na kultno Kantrido. Lani so na tem obmorskem stadionu, polnem zgodovine, gostili Maribor, letos so na dogodek pod imenom »Vrnitev na Kantrido« povabili klub Zrinjski iz Mostarja. Dvoboj med najboljšim bosanskim klubom in Rečani se je končal brez zmagovalca (1:1). Zadela sta Župarić za domače in Stojkić za goste, toda rezultat ni bil v ospredju, saj sta trenerja do konca tekme zamenjala celotni enajsterici.

Čeprav je šlo le za prijateljsko tekmo, je 7500 gledalcev pripravilo izjemno vzdušje. Rijeka ob koncu lanske in začetku letošnje sezone namreč na domačih tekmah ni imela izdatne podpore. Navijaška skupina Armada je domače tekme protestno izpuščala, saj ni želela podpirati takratnega trenerja Igorja Bišćana in njegovega pomočnika. Po odhodu Hrvata se je to spremenilo, novi trener Rožman pa ima pri navijačih veliko podpore.

Tudi 36-letnega Celjana vzdušje na Kantridi ni pustilo hladnega. »Enostavno sem navdušen nad vzdušjem. To je lepa stvar za klub in vse mesto. Sploh pa za navijače. Opravili smo pet težkih treningov, proti Zrinjskemu smo nekatere novosti že skušali realizirati. Dobil sem vpogled v ekipo, tudi v mlajše igralce. Veliko moramo še delati pri načrtovanju igre, fantje si tega želijo, zato bomo le še boljši. Glede stadiona pa – tu je ogromno zgodovine, ki jo je treba spoštovati,« je dejal Simon Rožman.

Z besedami Slovenca se strinja tudi legenda reškega kluba Mladen Mladenović, ki je pri belih preživel vso kariero. »Vrnitev na Kantrido je izjemna stvar. Želim si, da bi se nekoč na to igrišče vrnili tudi stalno. Rujevica nima tega ambienta. Rujevica je super kot celotna baza, a Kantrida ima nekaj, česar ni nikjer drugje na svetu. Vsi mi, navijači, politiki, vodilni v klubu, bi morali vložiti veliko truda, da bi se domače tekme vrnile na Kantrido,« je povedal Mladen Mladenović, ki je na srečanju veteranov Rijeke in Zrinjskega pred obračunom članskih ekip vodil ekipo reških belih.