Oblikovalska ekipa novega pixla se je odločila pomahati v slovo frufruju in na čelo naprave zopet vrnila obrobo. V nov prostor na čelu so poleg kamer in ostalih standardnih tipal dodali še radar. Ta naj bi omogočal boljšo interakcijo z mobilnikom. Poleg nadzora telefona z gestami naj bi radar prispeval tudi k bolj odzivnemu odklepanju zaslona, ko se napravi približamo, in zaklepanju zaslona, ko se od nje oddaljimo. Sliši se zanimivo, povsem možno pa je, da bodo vdaj geste padle v tisto skupino storitev, ki je večina uporabnikov nikdar ne bo uporabljala. S pixlom 4 se bo tudi Google pridružil skupini proizvajalcev, ki so v napravo vgradili OLED zaslone s frekvenco osveževanja slike 90 Hz, kar ponuja bolj tekočo uporabniško izkušnjo, še posebej med igranjem iger.

Med glavne prednosti pixlov že od nekdaj štejemo fotografijo. To obljubljajo tudi za novo generacijo. Na hrbtni strani najdemo širokokotno kamero in teleobvjektiv, skrivnost v kvaliteti končnega izdelka pa se tudi tokrat skriva v programski opremi in njeni obdelavi fotografij. Med temi je digitalno približevanje, ki dopolnjuje dvojno optično približevanje in s pomočjo zajetja večjega števila fotografij ustvari bolj kvalitetno fotografijo bistveno bolj povečanih kadrov. Še bolj koristni pa bodo učinki programske opreme na barve v kadrih in pri ustvarjanju lepih fotografij z zameglitvijo ozadja. Ob tem pri podjetju trdijo, da so še bolj izpilili nočni način fotografije. Med drugim so mu dodali možnostjo astrofotografije oziroma fotografiranja zvezd na nočnem nebu.

Videoigre v oblaku in brezžične slušalke

Storitev za pretočno igranje videoiger v oblaku stadio bodo uporabniki na prvih podprtih trgih lahko začeli uporabljati že 19. novembra. Pri Googlu ponosno pojasnjujejo, da bo tudi najzahtevnejše in najnovejše računalniške igre s pomočjo stadiinih računalniških mišic v oblaku možno igrati na skoraj vseh zaslonih. Od računalnikov in tablic do televizij in mobilnikov. Prvi mobilnik, ki bo podpiral stadio, bo sicer Googlov pixel. Žal pa slovenski potrošniki do storitve za zdaj še ne bomo imeli dostopa.

Med relevantnejšimi predstavljenimi novostmi najdemo še brezžične slušalke pixel buds, ki bodo omogočale 5 ur poslušanja glasbe in 24 ur poslušanja glasbe ob vmesnem polnjenju v etuiju. Slušalke bodo na trg prišle prihodnjo pomlad, pri podjetju pa zagotavljajo, da bodo s pomočjo kombinacije strojne in programske opreme omogočale jasno pogovarjanje prek brezžične povezave s telefonom tudi v hrupnem okolju. Glede na hrupnost okolja se bo samodejno prilagajala tudi glasnost na slušalkah predvajanega zvoka.