V noči z nedelje na ponedeljek so v bližini britanskega mesta York v zaporu Full Sutton našli mrtvega 33-letnega zapornika Richarda Huckla, ki je bil leta 2016 obsojen na 22 let zapora zaradi spolnih zlorab okoli 200 malezijskih otrok v starosti od 6 mesecev in 12 let. Po poročanju policije so Huckla neznani storilci napadli v njegovi celici in ga zabodli s predmetom, ki je bil spremenjen v nož. Britanska policija je že zagnala preiskavo umora.

Huckle je bil pred odhodom za zapahe fotograf, prek temnega spleta pa je s pedofili delil oziroma prodajal fotografije in posnetke svojih spolnih napadov. Ko so mu preiskovalci prišli na sled in zaplenili njegov računalnik, so na tem našli okoli 20 tisoč takšnih fotografij in posnetkov.

Britanski BBC poroča, da je Malezijo prvič obiskal, ko je bil star 18 ali 19 let, otroke pa je novačil med opravljanjem prostovoljskega dela. BBC navaja še, da se je Huckle prek spleta bahal: »Revne otroke je nedvomno bistveno lažje zapeljati kot otroke iz srednjega sloja na zahodu«. Še bolj grozna pa je njegova izjava o 3-letni deklici. »Zadel sem jackpot, 3-letno deklico, ki mi je tako zvesta kot moj pes, in to očitno nikogar ne moti.«

Aretirali so ga leta 2014, ko so britanske oblasti dobile opozorilo s strani avstralskih kolegov. Med preiskavo njegovega računalnika so ugotovili še, da je pripravljal priročnik za pedofile.