Video je v javnost v nedeljo zvečer spravil New York Times.

Video so prikazali minuli teden na konferenci odbora za politično akcijo imenovanega American Priority v Trumpovem hotelu v Miamiju. Omenjeni odbor zbira denar za ponovno izvolitev Trumpa za predsednika ZDA. Na konferenci sta bila med drugim nekdanja tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders in Trumpov sin Donald mlajši. Oba zatrjujeta, da videa nista videla. Trump se prav tako doslej na videospot še ni odzval.

Video je priredba scene iz filma Kingsman. V njej lik s Trumpovo podobo nasilno obračunava z osebami, ki imajo na sebi logotipe medijev, kot so televizija CNN in drugi ameriški mediji, ali podobe nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame, senatorja iz Vermonta Bernieja Sandersa, pokojnega senatorja Johna McCaina, bivše ameriške državne sekretarke Hillary Clinton ter gibanja proti policijskemu nasilju Črna življenja štejejo.

Nekdanji tiskovni predstavnik pri Billu Clintonu Joe Lockhart je na televiziji CNN v odzivu menil, da gre za novo dno in nekaj res novega, kar se v ameriški politiki še ni zgodilo. Prirejeni video posnetki so sicer vsepovsod, vendar tako nasilni doslej niso bili del uradnega procesa. Kritiki tudi izpostavljajo cerkev kot prizorišče pokola.