Trasa bo uradno predstavljena v torek v Parizu, a kot je že danes sporočil Thierry Gouvenou se bo dirka že drugi dan preselila v nižje predele francoskih Alp.

»Od tam naprej se skoraj več ne vračamo iz gora, to je duh naslednjega Toura,« je dejal Gouvenou, ki je zadolžen za tehnično pripravo dirke.

Takšna trasa bi po ocenah AFP morala ustrezati največjim hribolazcem, kot sta letošnji prvak Kolumbijec Egan Bernal in njegovemu moštvenemu kolegu pri Ineosu, štirikratnemu zmagovalcu dirke po Franciji Britancu Chrisu Froomu.

Zaradi olimpijskih iger se bo dirka začela teden prej kot ponavadi. Kolesarji se bodo 27. junija odpravili iz Nice, cilj zadnje etape 19. julija pa bo v skladu s tradicijo na Elizejskih poljanah.

Če bo trasa prvega dne še potekala ob obali, pa bo že drugi dan sledil vzpon v hribe. »Za tisti, ki želite namig o težavnosti dirke, lahko rečem, da bo zelo podobna zadnji,« je dejal Gouvenou.

»Ni narobe trditi, da bosta dirki v letu 2019 in 2020 predstavljala nekakšen par pred popolnoma novo strategijo leta 2021.«

Dirka se bo leta 2021 začela v Köbenhavnu in bo v uvodu imela kar štiri ravninske etape.