Fizična hramba, skeniranje, dokumentni sistem, komponenta za elektronski podpis, e-hramba, svetovanje pri skladnosti z uredbo GDPR in uvajanje notranjih pravil so le nekatere izmed certificiranih rešitev in storitev, ki polnijo portfelj podjetja. Pred kratkim je potekala tradicionalna, zdaj že 11. konferenca Mikrografije, kjer so udeležencem postregli z zanimivimi temami in idejami, s pomočjo katerih se bodo lažje znašli v poplavi brezpapirnih rešitev.

Izzivi digitalne preobrazbe

V uvodu je direktor Mikrografije Boštjan Gaberc poudaril, da se danes podjetja vseh velikosti soočajo z izzivi digitalne preobrazbe ter da morajo sama poiskati ustrezen način uvedbe digitalizacije v poslovanje in izkoristiti digitalizacijo za doseganje konkurenčne prednosti. Sledilo je predavanje izvršnega direktorja podjetja Easy Software Dieterja Weisshaara, ki je orisal strateško povezovanje, s katerim sta Easy Software in Mikrografija razširila sodelovanje na tržišče vzhodne Evrope.

Predstavitev celovitih rešitev

V prvem delu konference Sandi Rožman, član ekipe Mikrografije, predstavil celovite storitve za ravnanje z dokumenti s smiselno uporabo mRešitev in mStoritev. Thomas Zellmann je prikazal uporabo PDF-ja kot zanesljivega standarda digitalne preobrazbe, sledilo pa je še predavanje Mojce Prelesnik, informacijske pooblaščenke, o že znani, a vedno aktualni temi veljavnosti GDPR brez ZVOP-2. V sklopu e-poslovanja je Tilen Guzelj predstavil projekt Slovenskega podjetniškega sklada v sodelovanju z Mikrografijo – portal za elektronsko oddajo vlog. Ekipa Mikrografije, ki so jo sestavljali Marko Zupančič, Boštjan Bajc in Matjaž Zagorc, pa je že tradicionalno predstavila novosti in nadgradnje rešitev mSef 2.0, mSlog 2.0, mScan in mDocs.

Izgubljeni v poplavi brezpapirnih rešitev

Alexander Sander je obiskovalcem prikazal novosti knjižnih skenerjev Zeutschel, dr. Tatjana Hajtnik je predstavila pričakovane novosti in spremembe enotnih tehnoloških zahtev (ETZ), Hedvika Zdovc pa je govorila o problematiki določanja rokov hrambe dokumentarnega gradiva v javni upravi. Vrhunec konference, okrogla miza z naslovom »Izgubljeni v poplavi brezpapirnih rešitev... Kaj sedaj?«, je bila usmerjena v iskanje praktičnih odgovorov. Gostje okrogle mize Dieter Weisshaar, Pavel Škerlj, Edmond Pajk in Philipp Sander so si bili enotni, da v praksi digitalna preobrazba ni enostavna in da bosta specializacija ter dobra izvedba tisti, ki bosta odločali o preživetju podjetij.

Razstavni prostor z novostmi

V sodelovanju s partnerji smo v Mikrografiji tudi letos pripravili razstavo, kjer so si obiskovalci lahko ogledali nove serije skenerjev in preizkusili izdelke Avision, Fujitsu in Kodak Alaris. Kot vsako leto so imeli možnost, da preizkusijo storitve Mikrografije ter se prepričajo, da si lahko olajšajo prehod v brezpapirno poslovanje. Poleg najnovejših skenerjev so si obiskovalci lahko ogledali tudi izdelke podjetji Ixtlan, Foxit, Abbyy, Easy Software, APS+ in Zeutschel.