Peruško se je v izjavi zahvalil Weberjevi za njen »izjemen prispevek pri poravnavi upnikov Agrokorja in oblikovanju skupine Fortenova«, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

»Webrova je nosila velik del bremena izjemno zahtevnega postopka zaključevanja postopka izredne uprave v Agrokorju,« je dejal Peruško.

Webrova je izvršna direktorica Fortenove postala aprila, ko je ta prevzela poslovanje koncerna Agrokor. Še naprej bo ostala namestnica izrednega pooblaščenca v Agrokorju. Na to mesto jo je sodišče na predlog imenovalo februarja lani.

Skupina Fortenova je zaživela 1. aprila letos, ko so potrdili poravnavo, s katero so 45 insolventnih podjetij vključili v novo družbo prek njihovih zrcalnih podjetij, ki so k svojemu imenu dodala besedo plus. Na Fortenovo so prenesli tudi 32 Agrokorjevih solventnih podjetij na Hrvaškem.

Prenos lastnine v nekdanjih 82 Agrokorjevih podjetjih, ki so zunaj Hrvaške, med katerimi je največji Mercator, pa predstavlja drugo fazo izvajanja poravnave, ki je stekla po sklenitvi postopka na Hrvaškem.