Odločilni gol za kralje je 59 sekund pred koncem tekme prispeval Alex Iaffalo, ki je domače moštvo po šoku po treh prejetih zadetkov v zadnji tretjini tako znova popeljal v vodstvo. V zadnji minuti tekme sta nato za potrditev druge zmage v sezoni zadela še Dustin Brown, eno od podaj je prispeval Kopitar, in Drew Doughty.

Predatorji so sicer povedli po manj kot petih minutah igre, a prednost kmalu izpustili iz rok. Domačini so v vodstvo tako prvič prišli po dobrih 11 minutah igre, ko je za 2:1 zadel Kopitar. Ta je v novi sezoni osvojil točko na vsaki tekmi in je po štirih tekmah že pri sedmih doseženih točkah.

Prednost so kralji nato povečali še z dvema zadetkoma v drugi tretjini. V zadnji tretjini pa bi skoraj sledil preobrat gostov. Že v drugi minuti je vodstvo znižal Viktor Arvidsson, z dvema goloma v 34 sekundah pa so izenačili 8 minut in 30 sekund pred koncem tekme.

»Mislim, da se moramo znova naučiti zmagovati,"« je po tekmi ocenil napadalec kraljev Dustin Brown. »S tem mislim, da smo se danes prehitro zadovoljili z vodstvom, nismo več pritiskali in se le branili,« je še dejal o izgubljenem vodstvu v zadnji tretjini.

Podobno je po tekmi razmišljal tudi trener domačega moštva Todd McLellan: »Želimo igrati tako kot smo danes igrali v prvih dveh tretjinah.« Prepričan je, da kralji po slabi lanski sezoni, v kateri so dosegli le 31 zmag, zdaj obetajo veliko več, a jim občasno še vedno manjka stabilnosti v igri. »Ko se bomo naučili, da moramo igrati vseh 60 minut, nam bo dobro šlo,« je dodal.

Dvoboj v Los Angelesu je bila en izmed 11 tekem ta večer. Na drugih je med odmeval prvi zadetek Finca v dresu New York Rangers Kappa Kakka v ligi NHL. Finski čudežni 18-letnik, drugi izbor na letošnjem naboru, je domačo ekipo popeljal v vodstvo proti Edmonton Oilers, a so si ti zatem s štirimi zadetki priigrali peto zaporedno zmago. S tem ostajajo najboljše moštvo v ligi.

Prvi poraz v sezoni na šestih odigranih tekmah je v pretekli noči na domačem ledu zabeležila ekipa Carolina Hurricanes, boljši so bili s 3:2 gostje iz Columbusa. Neporaženo na štirih tekmah ostaja moštvo Colorada, ki je s 3:2 po podaljšku premagalo Arizona Coyotes. Lanski finalisti lige Boston Bruins pa so prepričljivo prišli do četrte zmage na petih tekmah. S 3:0 so bili boljši od New Jersey Devils.