Kljub temu da so trenutno v ospredju zanimanja javnosti reprezentančne tekme, bo danes in jutri pestro tudi na slovenskih drugoligaških zelenicah. Najbolj v Radomljah, kjer bo vodilno moštvo v 13. krogu gostilo trenutno drugouvrščeno Gorico.

Nogometaši Radomelj so si v preteklem krogu privoščili prvi resen spodrsljaj v sezoni, ko so pred domačimi navijači po vodstvu z 2:0 proti Dobu le remizirali z 2:2. Ponujeno sta izkoristila Gorica in Koper, ki si delita drugo mesto, in se približala na vsega točko zaostanka. Prav med omenjenimi tremi moštvi se bo kot kaže vnel hud boj za končno prvo mesto in uvrstitev med prvoligaše. V tem pogledu bo današnji obračun med Radomljami in Gorico izredno pomemben, saj lahko o napredovanju na koncu sezone odločajo ravno medsebojni izidi. Primorsko moštvo je ujelo odlično formo, predvsem pa blesti v igri v obrambi, saj ni prejelo gola na zadnjih štirih tekmah.

Dogajanje v Radomljah bodo z zanimanjem spremljali pri Kopru, saj se lahko v primeru ugodnega izida in njihove zmage proti Rogaški znova zavihtijo na vrh prvenstvene lestvice. Tam želijo biti trener Miran Srebrnič in soigralci tudi na koncu sezone, zato kaj drugega kot zmaga proti Slatinčanom nikakor ne pride v poštev. Še posebej zaradi dejstva, da je Rogaška na predzadnjem mestu, medtem ko so Koprčani do sedaj prejeli najmanj zadetkov v ligi.

2. SNL, 13. krog, danes ob 14. uri: Gorica – Radomlje, ob 15.30: Dravograd – Fužinar, Koper – Rogaška, Dob – Bilje, Krka – Brežice, Nafta – Brda, jutri ob 15.30: Beltinci – Dekani, Drava – Krško.