Ellen je namreč glasna zagovornica pravic skupnosti LGBT. Tudi sama po razkritju, da je lezbijka, kar nekaj let ni dobila dela. George W. Bush pa seveda ni podpornik te skupnosti, javno je nasprotoval in deloval proti pravici do istospolne poroke. Seveda dodatnih razlogov proti prijateljevanju z Bushem ni težko najti. Bush velja za vojnega zločinca, ki je začel vojno v Iraku, zaradi te poteze pa je po podatkih Univerze Brown v Iraku, Pakistanu in Afganistanu umrlo 250.000 ljudi.

Ellen DeGeneres to ne moti, saj pravi, da samo dejstvo, da se z nekom ne strinja o vsem, ne more biti razlog, da z njim ne bi prijateljevala. »Ko rečem, da moramo biti prijazni drug do drugega, ne mislim samo na ljudi, ki mislijo enako kot mi. Treba je biti prijazen do vseh,« je dejala.

Številni so njene izjave dojeli kot izdajo njenih načel in izdajo boja za pravice skupnosti LGBT. Pod drobnogled so vzeli tudi problematično politiko oddaje Ellen, v kateri je voditeljica izjemno prijazna do vseh svojih gostov, tudi politikov in političark, ne glede na njihov sloves.

Pripravila Špela Žagar